Prva večer

Festival klapske pisme Posušje: Posuški stećak i Bura klapi Munita iz Zadra

U subotu navečer su na Trgu hrvatskih branitelja u konkurenciji devet muških klapa bili najbolji po ocjenama stručnog žirija.
Kultura / Glazba | 01. 08. 2021. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klapa Munita iz Zadra apsolutni je pobjednik prve večeri u konkurenciji muških klapa na VII. Festivalu klapske pisme Posušje 2021.

U subotu navečer su na Trgu hrvatskih branitelja u konkurenciji devet muških klapa bili najbolji po ocjenama stručnog žirija. Posuški stećak u ruke im je uručio dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Drugo mjesto osvojila je klapa Kumpanji s otoka Korčule. Nagradu im je uručio državni tajnik iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan republike Hrvatske te izaslanik premijera RH Andreja Plenkovića. Treća klapa po izboru žirija bila je klapa Concordia iz Međugorja a nagradu im je predao Nevenko Barbarić, zastupnik u Hrvatskom saboru i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

Nagrada publike – Bura ove je godine također otišla u ruke klape Munita, a uručio ju je Petar Širić iz tvrtke Weltplast d.o.o. Posušje.

U iznimno jakoj konkurenciji još su nastupili klapa Concordia, klapa Grga, klapa Kumpanji, klapa Munita, klapa Okruk, klapa Pasika, klapa Šćenza, klapa Valdibora te klapa Zvizdan.

U stručnom žiriju sjedili su maestro Joško Ćaleta, prof. Marko Rogošić, gosp. Mojmir Čačija, prof. Ivica Kaleb te prof. Terezija Kusanović.

U nedjelju će se održati druga večer, kad ćemo saznati koja će se od deset ženskih klapa okititi titulom najbolje na ovogodišnjem festivalu.

Kopirati
Drag cursor here to close