Osnove menadžmenta glazbene karijere

Priznata hrvatska kantautorica Sara Renar u Mostaru

Ne propustite priliku da poslušate predavanje koje će Sara održati na temu ''Osnove menadžmenta glazbene karijere'', s početkom u 15:00 sati, u Američkom kutku Mostar.
Kultura / Glazba | 03. 06. 2022. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozivamo vas na cjelodnevni događaj, na kojem ćemo ugostiti priznatu kantautoricu Saru Renar, u zajedničkoj organizaciji partnera Američki kutak Mostar, OKC Abrašević, Udruga Rezon, Muzički centar Pavarotti, Mostar Rock School i Klub 27. Sara Renar je nagrađivana zagrebačka kantautorica i pripada skupini najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji, poručili su organizatori događaja.

Rezervirajte nedjelju 12.6., i ne propustite priliku da poslušate predavanje koje će Sara održati na temu ''Osnove menadžmenta glazbene karijere'', s početkom u 15:00 sati, u Američkom kutku Mostar. Predavanje u kutku je besplatno za sve zainteresirane. Broj sudionika je ograničen i za učešće na predavanju potrebno je ispuniti online formu na sljedećem linku: https://forms.gle/s12sGnM76s7KhTMw6

Poslije predavanja održat će se ugodno druženje i chill zakuska u novom prostoru Udruge Rezon - platforme Street Arts Festivala Mostar (na adresi Kneza Mihajla Viševića Humskog 57 - Rondo), u 17:00 sati - uz dobru glazbu, zdrave slastice iz Teco bara i domaće namaze Tegla.

Kraj zanimljivog dana obilježit će koncert Sare Renar i benda u dvorištu OKC Abraševića, s početkom u 21:00 sati, na kojem će glazbenica prezentirati svoj zavidni autorski opus. Ulaznice za druženje u prostorijama udruge Rezon i koncert moguće je kupiti u klubu K19 (OKC Abrašević) i Udruzi Rezon na dan događaja, po cijeni od 10 KM.

„Radujemo se što smo u mogućnosti organizirati i ponuditi zanimljive, pristupačne i autentične kulturne sadržaje mostarskoj publici, zahvaljujući suradnji i zajedničkoj inicijativi nekolicine organizacija kao što su Američki kutak Mostar, OKC Abrašević, Udruga Rezon, Muzički centar Pavarotti, Mostar Rock School i Klub 27. Nadamo se da će ovaj događaj biti lijep primjer zajedničkog djelovanja koje ćemo nastaviti i u budućnosti!“ – poručili su organizatori.

Sara Renar iza sebe ima pet diskografska izdanja. Album "Djeca" je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP "Jesen" Renar nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji najbolje vokalne izvedbe.

"Tišina" iz 2016. je za istu nagradu nominirana za album godine i najbolji alternativni album, a album je zaslužio nominaciju i IMPALA  za europski album godine. Live album "Gdje povlačiš crtu" odjeknuo je u svim  medijima, a prema svim kritikama je revolucionarni i svjetski materijal koji zaslužuje posebnu pažnju.

U posljednjih pet godina Sara je zabilježila oko 250 koncertnih nastupa diljem Europe i regije nastupivši na svim važnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima. Osim vlastite autorske glazbe, surađivala je na projektima kazališne skupine  Montažstroj i umjetničkog kolektiva SKROZ. Česta je suradnica književnih manifestacija  "Goranovo proljeće", "Tko Čita?", "Sjećanje na Tina" i "Doručak kod Krleže".

Također, surađuje sa svjetski priznatim DJ imenima (Insolate, Hibrid, Outcome), kao i književnicima i pjesnicima (Barbara Delać,  Marija Dejanović) te radi glazbu za multimedijske projekte (“Radio Nostalgia from Mars” gaming OST).

Dobitnica je raznih europskih priznanja i stipendija, uključujući projekt  Europske Unije za potporu mladih glazbenika "European Music Incubator", europsku  potporu za mobilnost umjetnika i-Portunus te OneBeat Balkan umjetničku rezidenciju.

Kopirati
Drag cursor here to close