135. godina HGM

Predstavljanje monografije Hrvatske Glazbe Mostar "Glazba života"

Monografija Hrvatske Glazbe Mostar "Glazba života" predstavlja presjek kulturnih, društvenih i političkih događaja koji su vezani za Hrvate u Mostaru.
Kultura / Glazba | 15. 05. 2024. u 09:20 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 17. svibnja, u galeriji Kraljice Katarine Kosače u Mostaru bit će predstavljena monografija Hrvatske Glazbe Mostar "Glazba života".

Ova svečanost označava važan trenutak za Hrvatsku Glazbu Mostar (HGM), obzirom da se obilježava 135 godina od njenog osnutka.

Promotori ovog značajnog događaja su Damir Zadro, predsjednik Skupštine HGM, fra Ante Marić, ravnatelj Franjevačke knjižnice, Mladen Bevanda, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), te Darko Juka, urednik monografije.

Ova svečanost odvija se pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog Narodnog Sabora (HNS) Dragana Čovića, čime se dodatno ističe važnost i podrška ovom kulturnom događaju.

Foto: PR / Predstavljanje monografije Hrvatske Glazbe Mostar ''Glazba Života''

Monografija Hrvatske Glazbe Mostar "Glazba života" predstavlja presjek kulturnih, društvenih i političkih događaja koji su vezani za Hrvate u Mostaru.

Ovo kapitalno djelo nije samo važno za HGM, već i za širu zajednicu, naglašavajući bogatu glazbenu baštinu i doprinos Hrvata u Mostaru.

Osim predstavljanja monografije, ova godina obilježavanja 135 godina od osnutka HGM obilježena je raznim kulturnim događajima, uključujući jazz koncerte, ljetne rođendanske koncerte i druge manifestacije koje promiču bogatu glazbenu tradiciju ovog grada.

Očekuje se da će predstavljanje monografije okupiti širok krug ljubitelja glazbe i kulture te biti prilika za obilježavanje važnih trenutaka u povijesti Hrvatske Glazbe Mostar i kulturne baštine Mostara.

Foto: Bljesak.info / Dobro jutro građanima Mostara
Kopirati
Drag cursor here to close