Session bands

MoRS: Uživajte uz glazbu osamdesetih

Izvodit će se i obrade hitova nastalih u tom vremenskom periodu izvođača kao što su Metallica, The Pixies, Guns N' Roses, AC/DC
Kultura / Glazba | 26. 02. 2019. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 28.2. u Muzičkom centru 'Pavarotti' s početkom u 20:30 sati, Mostar Rock School će predstaviti treći od pet programskih koncerata u sklopu školske 2018/2019 godine.

Programski koncerti prezentiraju rezultate 'Session bands' programa u sklopu kojeg polaznici obrađuju i kreiraju glazbu na zadane teme i u zadanom vremenskom okviru ili žanru. Iz kruga u krug stvaraju se nove bend formacije koje rade na novim zadacima, tako da svaki programski koncert donosi nešto novo.

U sklopu jedne godine, škola predstavi pet tematskih koncerata koji predstavljaju rad i program škole, a kroz 'Session bands' program formira se oko 60 bend formacija i isto toliko autorskih uradaka.

U četvrtak predstavljaju rezultate trećeg tematskog 40-dnevnog ciklusa. Formirano je 14 bendova, a zadana tema je '80-te. Ovaj ciklus upravo ima za cilj prenijeti na mlade polaznike Rock škole energiju početka razvoja moderne glazbe, dok će se publika prisjetiti izvrsnih melodičnih kreacija tog vremena.

Izvodit će se i obrade hitova nastalih u tom vremenskom periodu izvođača kao što su Metallica, The Pixies, Guns N' Roses, AC/DC, ali i autorska djela. Najbolji autorski uradak/izvedba bit će nagrađen snimanjem u DK studiju Rock škole, tako da koncert ima i natjecateljski aspekt.

Izvan natjecateljskog djela, pored session bandova, nastupiti će i dva banda sa 'akademskog' odjela koji će predstaviti dio svoga rada, kao i dvije polaznice koje će nastupiti u akustičnoj pratnji.

Jezgrene aktivnosti Rock škole podržava veleposlanstvo Kraljevine Norveške, SIDA - Veleposlanstvo Švedske u Sarajevu, USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama i Grad Mostar. Ulaz je slobodan.  

Kopirati
Drag cursor here to close