Saga na Neretvi

Pogledajte spot za Romansu - drugu pjesmu Unije muzičara Mostara

Kultura / Glazba | 23. 11. 2022. u 13:56 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

ROMANSA – druga pjesma Unije muzičara Mostara pod imenom United Artists of Mostar nastavak je u seriji pjesama o Mostaru, Neretvi i Hercegovini, ljubavi i umjetnosti.

Po drugi put, na pjesmi Romansa okupljaju se različiti glazbenici i umjetnici iz svih krajeva Hercegovine, pa i Bosne. Pjesma u svom izrazu ilustrira tugu i sjetu prema izgubljenoj ljubavi, koju tekstopisac pjesme utapa u stihovima u modroj rijeci, govoreći violinama da tise sviraju, da ne ni probudile njegovu tugu još vise.

Stihove za kompoziciju napisao je uspješni mostarski poduzetnik, pjesnik i umjetnik Đevad Handžar OŠA.

Pjesmu izvodi mostarac, glazbenik i pjevač, Elvedin Delić – Dela. Glazbu također potpisuje Dela, dok su na aranžmanu radili Saša Đermanović , Igor Raguž I Elvedin Delić.

Violine na pjesmi odsvirao je maestralni Ante Slišković, Širokobriježanin, diplomant glazbene akademije u Zagrebu. Također pridruženi član udruženja.

Prateće vokale otpjevala je mostarka po imenu Anđela Zelenika, također stalni član Unije.

Perkusije na kompoziciji odsvirao je Orhan Maslo – Oha iz Mostara, višegodišnji glazbenik, i bubnjar. Zaposlenik muzičkog centra Pavarotti i direktor Rock Škole Mostar.

Uz plejadu glazbenika uključenih u pjesmi, prvi samostalni debi u glazbenom svijetu i glazbenoj audio-video produkciji, u pjesmi Romansa ostvarili su i državni prvaci u Latino-plesovima mladi duo Marija Andrić i Benjamin MalićBegović, kojim se ovim putem udruženje zahvaljuje na suradnji.

Inspiraciju za glazbu u ovoj pjesmi, Delić je, kaže pronašao u američkoj country glazbi u periodu Johnnyja Casha i Boba Dylana, a stil i žanr se nije zaustavio na tome, ali pustiti ćemo publici da dozivi kompletan izričaj pjesme na svoj način. Htjeli smo malo promijeniti glazbeni smjer, osvježiti nečim drugačijim, zagolicati glazbene ukuse publike i staviti ih u žanrovsku nedoumicu, poručuje Delić.

Moje kolege su dobro reagirale na moj prijedlog i zajedničkim snagama smo osmislili aranžman, koji je na kraju zadovoljio naš cjelokupni glazbeni ukus.

Pjesma je snimljena u studiju NOCTURNO, (u vlasništvu Igora Raguza), u Mostaru. Miks i mastering je urađen u Muzičkom centru Pavarotti, pod budnim majstorskim uhom i maestralnim tonskim umijećem našeg Saše Karabatka i njegovog asistenta Adina Sarića.

Ovim putem udruženje želi da se zahvali i direktorici Muzičkog centra Pavarotti Tajmi Guzin na ustupljenim prostorijama za snimanje spota Romanse.

Videoprodukciju potpisuje Damir Begović.

Kopirati
Drag cursor here to close