Oj Germanijo Dojčland

Pogledajte spot: ''Šta bi bilo da je fulio Gavrilo i da su Švabe i partizani bili najbolji jarani?''

Anchy & The Moondogs“ predstavili spot za pjesmu "Oj Germanijo/Dojčland" - Šta bi bilo da je fulio Gavrilo i da su Švabe i partizani bili najbolji jarani
Kultura / Glazba | 11. 12. 2020. u 14:39 Bljesak.info
"Oj Germanijo/Dojčland"

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevski bend ''Anchy & The Moondogs'' danas je promovirao video za svoju novu pjesmu "Oj Germanijo/Dojčland".

U kinu 'Bosna' oni su novinarima, kolegama i prijateljima predstavili pjesmu koja, kako kažu autori Anil Melunović i Haris Bise, ima ljubavni štih, ali je posvećena i apsurdima bh. povijesti i egzodusu mladih iz zemlje.

  / Oj Germanijo/Dojčland

''Pjesma, kao i video spot, su autorsko viđenje stanja u društvu danas. Istovremeno, ideja ove pjesme je da ljubav pobjeđuje i nam svima treba optimizma'', kazao je Anil Melunović Anchy.

Pjesma i spot nude i intrigantno viđenje bosanskohercegovačke povijesti, kao što se može zaključiti iz prvog stiha pjesme – „Šta bi bilo da je fulio Gavrilo i da su Švabe i partizani bili najbolji jarani“.

Autori teksta, muzike i aranžmana su dvojac Melunović - Bise, svirali su Vlatko Milošević (gitara), Valentin Šiška (bas gitara), Dino Olovčić (klavijature), Adnan Cico (saksofon), Darko Beus (truba) i Mirsad Abdagić Kike (drombulje), dok je bubnjeve programirao Tihomir Toši Domaćin u studiju 'Helem nejse'. Značajno kreativno učešće u aranžmanu imao je poznati sarajevski muzičar Ivica Vinković.

  / Oj Germanijo/Dojčland


Pjesmu su otpjevali Anchy i Renata Kurtalić, uz podršku hora AKCUS Seljo.

Videospot je, po scenariju Anila Melunovića i Harisa Bisea, režirao Jasmin Duraković. Snimatelji spota bili su Amer Beganović, Jasmin Spahić i Igor Čalić, šminku je radila Amra Redžić, a kostime Belma Žiško. Montažer spota je Fadil Komarica, dok je izvršnu produkciju radio DEPO.  Spot u igranoj formi sniman je na više lokacija u Sarajevu posljednjih nekoliko mjeseci. Plesnu trupu u spotu čine članovi salsa kluba El Paso.

Kopirati
Drag cursor here to close