Koncerti

Počinje prvi Jazz festival u Trebinju

Trebinjskoj publici pored Jovana Maljokovića i Balkan Salasa Benda predstavit će se i Marko Luis, 25. kolovoza na Trgu slobode, Combine Quartet u kafe baru ''Hedonija''.
Kultura / Glazba | 22. 08. 2022. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncertom Jovana Maljokovića i Balkan Salsa Benda u bašti hotela Platani, u srijedu, 24. kolovoza u 21 sat počinje prvi Jazz festival u Trebinju.

Jovan Maljoković je najpoznatiji beogradski džez saksofonista, kompozitor i aranžer. S Balkan Salasa Bendom je nastupao na svim domaćim i brojnim međunarodnim jazz festivalima. Do sada je objavio deset autorskih albuma.

Maljoković od prvog albuma koristi balkansku glazbu u svojim jazz kompozicijama. Prema njegovim riječima ''etno glazba je naročit vid komunikacije među raznolikim kulturama. To je mogućnost za ljude širom sveta da se bolje razumiju. Kao što svaka regija ima svoju specifičnu kuhinju, ona ima i svoj specifičan ''glazbeni sos''.

Trebinjskoj publici pored Jovana Maljokovića i Balkan Salasa Benda predstavit će se i Marko Luis, 25. kolovoza na Trgu slobode, Combine Quartet u kafe baru ''Hedonija'', 26. kolovoza, Lena Kovačević, 27. kolovoza u amfiteatru na Crkvini i Vasil Hadžimanov Bend, 28. kolovoza u rok baru ''Underground''.

Svi koncerti najboljih jazz glazbenika regije koje organizira Kulturni centar Trebinje uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Grada Trebinja, kabineta Predsjednika Republike Srpske i kompanije M:tel, počinju u 21 sat.

U slučaju kiše, koncerti koji su planirani na otvorenom, održat će se u kazališnoj sali Kulturnog centra Trebinje, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close