Sarajevo

Počinje najveći dječiji muzički festival godine

Svi koji budu u Domu mladih uživat će u izvedbama mališana i 20 odabranih natjecateljskih pjesama, a svoj dolazak potvrdila su djeca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije.
Kultura / Glazba | 29. 11. 2023. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je spremno za Prvi međunarodni festival dječje muzike u Sarajevu. U subotu, 02. prosinca u 18 sati, u glavni grad Bosne i Hercegovine, točnije na scenu Doma mladih Skenderija stižu mališani iz cijele regije na najveću muzičku zabavu na ovim prostorima – Festival „Kids star“ 2023!

Svi koji budu u Domu mladih uživat će u izvedbama mališana i 20 odabranih natjecateljskih pjesama, a svoj dolazak potvrdila su djeca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije. U natjecateljskom dijelu nastupit će mališani u dvije kategorije: prva – Male zvijezde (5-9 godina) i druga – Mlade zvijezde (10-14 godina) kojima će biti dodijeljene po četiri nagrade, ukupno osam.

Voditelj programa, karizmatični Kike, će nas sa svojom pomoćnicom Rejanom voditi kroz večer. U revijalnom dijelu programa nastupit će „Frtutma KIDS bend“, plesni studio „Bolero“, balerine "Art Corner" i II 1 razred osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Sarajeva. Svi oni pokazat će svoj muzički talenat i zablistati na pozornici festivala kojeg organizira Udruženje za očuvanje i razvoj umjetnosti "ARTISTA".

Cilj festivala je zabava za mališane, a kako oni budu rasli – tako će rasti i festival pružajući najljepše uspomene za cijeli život. Festival, koji će otvoriti zamjenik gradonačelnice Grada Sarajeva Samir Avdić, podržali su najpoznatiji bh. ambasadori Edin i Amra Džeko, muzičari Hari Varešanović, Amel Ćurić, Al Dino, bh. glumac Enis Bešlagić i mnogi drugi!

Međunarodni festival dječje muzike Sarajevo “Kids star” 2023 su podržali Ministarstvo kulture i sporta KS, Grad Sarajevo, Visit Sarajevo, Općina Centar, Općina Stari Grad, Općina Novo Sarajevo i Mikrokreditna fondacija Sunrise, a medijski pokrovitelji su N1, Europlakat, RSG, Antena i Radio MIX.

Kopirati
Drag cursor here to close