10. izdanje

Trodnevna žurka: Počeo Mostar Summer Fest, tisuće posjetitelja na Kantarevcu

U Jameson kutku vas pored vrhunskog whiskeyja, photo booth-a, društvenih igara, očekuje i barber shop u kojem vaša brada može postati rock zvijezda.
Kultura / Glazba | 05. 08. 2022. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak večer 4. kolovoza počeo je deseti po redu Mostar Summer Fest.

Tisuće posjetitelja se slilo na Kantarevac, na tu najužareniju festivalsku oazu u regiji. Prva večer je bila vruća, bila je vibrantna, glazba je opet postala jezik međusobnog razumijevanja, empatije i ljubavi, a sreća je isijavala iz svakog kutka Kantarevca.

Nostalgija i duh EKV-a

Prvo festivalsko veče počelo je gitarski jako, kada su svojim modernim alter rockom stage okupirale lokalne snage - Sm4llpox. Planet Love, Beginning, Time to breath pjevale su se glasno, a publika je imala priliku čuti i neke nove, još neobjavljene pjesme.

Potom je stageom 'poletjela' intrigantna Muha s oštrim rimama i zaraznim beatovima Komfortzone, Svejedno mi je i Excusez-moi, ljuljajući publiku, a oni su joj, vidno raspoloženi, uzvraćali mašući muholovkama.

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Psihomodo pop

Uslijedio je nastup EKV tribute project benda Deca iz vode. Nostalgija i duh istinskog EKV-a razlili su se parterom Kantarevca, dok su se u glas pjevali neponovljivi hitovi Par godina za nas, Oči boje meda, Srce, Zemlja. A kako je i sat vremena nastupa publici bilo malo, glasno su molili za bis, dobivši ga u emotivnoj završnici uz Ti si sav moj bol.

Stage je potom bio rezerviran za headlinere prve večeri: Psihomodo pop. Redali su se hitovi Bože čuvaj Psihomodo pop, Osjećam se haj, Natrag u garažu, Telegram Sam, a band i publika tijekom cijelog nastupa bili su jedno, razmjenjujući tone i tone energije. Gobac, koji je bio u top formi i po stageu skakao kao šesnaestogodišnjak, na kraju nastupa se odjavio porukom i pjesmom: ne brinite ništa, Sve će biti u redu.

Tek zagrijavanje

Prva večer 10. Mostar Summer Festa zaokružena je irskim folk ritmovima. Uvijek dobro raspoloženi Aca s publikom je podijelio nekoliko anegdota, između ostalog da je nastup na MSF-u njihov premijerni nastup u Mostaru u tridesetogodišnjoj karijeri benda, a za sami kraj nastupa posjetitelji su zaigrali veliko kolektivno kolo duž cijelog partera. Irska veselica za laku noć prve večeri.

A da bi prva noć bila magična, pobrinula se družina Inex Cirkus Teatar, koja je u nekoliko navrata priredila magične cirkuske performanse, vrhunac čega je bio vatreni petnaestominutni fire show.

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Počeo Mostar Summer Fest

''Ovo je tek zagrijavanje, tek zagrijavanje, bit će još jače sutra i prekosutra'', kažu euforično Sanja i Zoran, koji su na festival potegnuli iz Prijedora.

Ulaz na prvo festivalsko veče bio je slobodan za sve posjetitelje, zahvaljujući suradnji s Gradom Mostarom i Europskom Unijom u sklopu projekta Open City Mostar.

Večerašnji program će otvoriti regionalna senzacija Z++ svojim premijernim nastupom na festu, nakon njega nastupa Smoke Mardeljano – najtvrđi reper s vrelog beogradskog asfalta, potom će grad i regiju prodrmati rock institucija nulte kategorije – Prljavo kazalište, da bi publika natrag kući bila oduvana moćnom alt-rock mašinom – Repetitorom.

Festivalske kapije se i danas otvaraju u 19h, a ulaznice je moguće kupiti na samom ulazu u festivalsku zonu ili putem linka kupikartu.ba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close