Povratak

Pjevač Josip Ivančić najavljuje veliki povratak na glazbenu scenu

Mediji u Hrvatskoj nazivaju ga princ hrvatske dijaspore jer je tron davno zauzeo Mate Bulić, s kojim je Josip svojedobno snimio hit "Na livade rosa pala".
Kultura / Glazba | 06. 10. 2022. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih dana mediji u Hrvatskoj naveliko su se raspisali o povratku Josipa Ivančića na scenu, pa smo ga i mi kontaktirali jer omiljeni pjevač itekako je poznat hercegovačkoj publici. Jedan je od rijetkih glazbenika s naših prostora, pošto je iz Tomislavgrada, no kako već godinama živi u Splitu pošlo mu je za rukom da uspjeh ostvari i izvan naših granica.

Mediji u Hrvatskoj nazivaju ga princ hrvatske dijaspore jer je tron davno zauzeo Mate Bulić, s kojim je Josip svojedobno snimio hit "Na livade rosa pala". Iako mu sve to laska, Josip nam govori da mu je draže bez tih epiteta.

- Pustimo prinčeve i kraljeve. Za sebe mogu reći da sam čovjek iz naroda - kaže Josip.

Među prvim je pjevačima koji je 2000.-ih punio sve klubove u Hercegovini, a i nezamislive su bile svadbe bez njega, kako u Hercegovini, tako i u Hrvatskoj, ali i šire. Još se među estradnim kolegama prepričava zgoda kad je Josip, koji slovi za vrhunskog zabavljača, na jednoj svadbi u Njemačkoj dobio napojnicu od čak 10.000 eura za izvedbu "Zajdi, zajdi". Bogati Makedonac ponudio mu je da će dobiti tu svotu novca, ako zna ijednu makedonsku pjesmu.

- Istinita je to priča. Nisam htio uzeti novac, ali ga je ostavio sa strane. Mentalni sklop ljudi iza ponoći teško je opisati, čovjeka pogodi pjesma. Na svadbama se nekad bogate obitelji međusobno natječu. To se guraju novci, u košulju, u hlače, lijepe na čelo… Kako odbiti ljude koji te žele počastiti - priča Josip kroz smijeh.

Posljednjih godina dobro je investirao novac pa ne mora živjeti od glazbe, iako je toliko tražen da je ne može ni ostaviti sa strane. Unatoč tome što ne snima često svoje pjesme, nastupa ima i previše.

- Većinom sam gost iznenađenja na svadbama. Najviše me zovu u Dalmaciji i zato sam sad odlučio snimiti pjesmu "Moja Dalmatinko". Razlog više je što sam oženio Dalmatinku pa pjesma ima i autobiografsku notu - otkriva Ivančić.

Publika ga osim po pjesmama pamti i  po sudjelovanju u reality showu "Farma" prije 12 godina, gdje mu je za dlaku izbjegla pobjeda. Tada je pobrao simpatije gledatelja iz Hrvatske i svih susjednih zemalja. U glazbi ostvaruje uspjehe od samih početaka, među ostalima tu su čuveni mixevi koji se i danas slušaju, "Crna ženo", "Kraljica diskoteka", "Moja princezo", "Na kamenu rođen", "Viski" koji je otpjevao sa Sinišom Vucom... a sada se vratio u studio i snima čak dva nova hita!

- Paralelno s "Dalmatinkom" izlazi i pjesma "Od klošara do kralja", ona je baš za moju dušu. Za nju neću snimiti tipičan spot nego live izvedbu u glazbenom studiju. Pjesma je toliko snažna, ima jaku emociju i moćnu poruku da već sama po sebi nosi sve pred sobom - objašnjava nam Josip. 

Mediji su zavirivali i u Josipov privatni život koji je također bogat i ispunjen. U sretnom je braku s bivšom manekenkom Jelenom Bosančić, s kojom ima dvoje djece.

- Upravo mi je supruga u spotu za pjesmu "Moja Dalmatinko". Pjesmom želim pokazati vrijednost obitelji i povratak nekom tradicionalnom načinu života. Imam kćer Rozu Miu i sina Tomu koji već pokazuje veliki talent u nogometu pa ga je ove godine i Hajduk pozvao u svoju selekciju. Cijeli svijet mu je nogomet - govori ponosan otac.

Kako je u kolovozu sin navršio deset, a kći četiri godine, Josip im je odlučio prirediti dan iz snova i organizirao zajedničko rođendansko slavlje. Pozvao je sve njihove prijatelje s roditelja te ih se na jednom imanju okupilo više od stotinu. Pravo iznenađenje došlo je na kraju kad se na slavlju pojavio i nogometni strijelac Marko Livaja, čije minute u dresu Hajduka i hrvatske reprezentacije Josipov sin Toma ne propušta. Radilo se o ulozi poduzetnika, pjevača, supruga ili oca, jedino je sigurno - Josip uvijek daje sve od sebe pa svi s nestrpljenjem iščekuju da njegove dvije nove pjesme napokon izađu jer znaju da od njega mogu očekivati samo najbolje.

Kopirati
Drag cursor here to close