Svjetlost iz pustinje

Pjesma Sanela Marića Mare i Isidore Milivojević, kao najava albuma Novih odmetnika

Kultura / Glazba | 01. 02. 2023. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantautori Sanel Marić Mara (Mostar) i Isidora Milivojević (Kotor) objavili su zajedničku pjesmu Svjetlost iz pustinje, kao promotivni singl s predstojećeg albuma Novih Odmetnika – Iznad tame (pjesme za Viktora Haru).

Stihove potpisuje bosanskohercegovački književnik Mehmed Begić, trenutno sa adresom u Madridu. Svjetlost iz pustinje je svojevrsni remake pjesme Planine Paname, na kojoj su Sanel Marić Mara i Mehmed Begić prvi put autorski surađivali.

Nova verzija u kojoj aranžman i produkciju potpisuje Nemanja Nešić, snimanje i režiju Ishak Marić, a montažu Nenad Vukelić, najavni je singl sa albuma južnoslovenske družine Novi Odmetnici, koji će biti objavljen na proljeće, a u potpunosti je posvećen životu Viktora Hare, velikog čileanskog kantautora i aktiviste koga su prije pedeset godina ubili pripadnici Pinočeove vojne hunte.

Na albumu su, između ostalih, surađivali renomirani kantautori i muzičari iz Srbije (Miloš Zubac, Nemanja Nešić, Milan Korać, Prkos Drumski), Hrvatske (Nina Romić, Ivan Škrabe, Nevjerni Tomo, Stipe Periša, Tomi Novak), Bosne i Hercegovine (Sanel Marić Mara, Davor Matošević), Crne Gore (Isidora Milivojević) i Slovenije (Katarina Juvančič i Dejan Lapanja).

Kopirati
Drag cursor here to close