Peteroručno

Pijanist Lang Lang svirao tuđom rukom!

Kako ne bi propustio ovogodišnje otvorenje sezone u prestižnome Carnegie Hallu, Lang (35) je za nastup doslovno morao "posuditi" ruku svojeg četrnaestog štićenika
Kultura / Glazba | 05. 10. 2017. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U njujorškom Carnegie Hallu pijanist svjetskoga glasa Lang Lang održao je neuobičajenu produkciju u sklopu koje je zbog upale živca lijeve ruke klavirske dionice Gershwinove "Rapsodije u plavom" bio prisiljen izvesti uz pomoć tuđe desne ruke, pišu američki mediji.

Kako ne bi propustio ovogodišnje otvorenje sezone u prestižnome Carnegie Hallu, Lang (35) je za nastup doslovno morao "posuditi" ruku svojeg četrnaestog štićenika i glazbene nade, Maxima Landoa koji je, sjedeći pokraj njega, odsvirao dionicu desne ruke, prenosi Hina.

Lando, talentirani mladi američki pijanist koji se glazbeno obrazuje uz pomoć Langove stipendije, pridružio se slavnome pijanistu i još jednom velikom glazbeniku 76-godišnjem Chicku Corei, koji je svirao na drugome glasoviru.  

Uz pratnju Filadelfijske filharmonije kojom je ravnao francusko-kanadski dirigent Yannick Nezet-Seguin, trojac je peteroručno izveo Gershwinovo glazbeno remek djelo.

Kopirati
Drag cursor here to close