Pogodi koja je prva!

Ovo je 10 najslušanijih božićnih pjesama ove godine

Ništa nas ne može bolje ubaciti u blagdanski duh od prigodne božićne pjesme. Srećom, takvih pjesama je iz godine u godinu sve više.
Kultura / Glazba | 23. 12. 2019. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim božićnih filmova, posebnu radost sklone su u nama izazvati i božićne pjesme. Donosimo 10 božićnih pjesama najslušanije ove godine pa provjeri je li i vaš favorit među njima.

Prvi pjesma na ljestvici ostvarila je rekordnih 506 milijuna preslušavanja.

Video: Leona Lewis - One More Sleep

Ništa nas ne može bolje ubaciti u blagdanski duh od prigodne božićne pjesme. Srećom, takvih pjesama je iz godine u godinu sve više. Ipak, postoje oni dobri stari klasici kojima se tako rado vraćamo.

Ovo je lista najslušanije božićne pjesme ove godine u svijetu prema popularnom pružatelju glazbenih usluga- Spotifyu.

Video: [Official Video] Winter Wonderland/Don’t Worry Be Happy - Pentatonix (ft Tori Kelly)

Najstarija pjesma na ovaj listi datira uz 1963. godine, a otpjevao ju je poznati filmski pjevač Bing Crosby. Zanimljivo, pjesma koja se našla na listi zapravo nije njegova najpoznatija božićna pjesma budući da je upravo on glas iza megahita "White Christmas".

Video: https://www.youtube.com/watch?v=DDt3u2Ev1cI#action=share

Tom pjesmom svojevremeno je srušio sve rekorde u prodaji ploča prodavši preko 100 milijuna nosača zvuka diljem svijeta.

Video: Meghan Trainor - I

Najmlađa pjesma na ovoj listi datira iz 2014. godine ,a njezina autorica i izvođačica je Meghan Trainor koja se na svjetskoj sceni proslavila hitom "All about that bass".

Video: Sam Smith - Have Yourself A Merry Little Christmas (Official Video)

Pojedine pjesme na ovoj listi su obrade dobro poznatih klasika čije su nove pop verzije naprosto oduševile slušatelje. Tako se na listi našao poznati američki a capella sastav Pentatonix kao i odabranik ženskih srdaca Sam Smith.

Video: Bing Crosby - Do You Hear What I Hear (1963)

Chris Rea svoj je megahit "Driving home for Christmas" napisao deset godina prije nego je objavljen 1988. godine, a nastao je dok je engleski pjevač sa suprugom zapeo u prometnoj gužvi vraćajući se kući za Božić.

Video: Wham! - Last Christmas (Official Video)

Na četvrtom mjestu našao se još jedan britanski izvođač - neprežaljeni George Michael koji je sa sastavom Wham! ušao u glazbenu antologiju s pjesmom "Last Christmas".

Video: Coldplay - Christmas Lights
Video: Michael Bublé - It

Ipak, ovo pjesma prema svojoj tematici uopće nije božićna već ljubavna pjesma koja se prigodno odvija upravo oko Božića.

Video: Mariah Carey - All I Want for Christmas Is You (Unreleased Video Footage)

"Kraljica Božića" Mariah Carey je samo od tantijema za ovu pjesmu od Spotifya do sada zaradila nešto više od 10 milijuna kuna. Ipak, tek joj je ovogodišnje reizdanje albuma omogućilo da se nađe na prvom mjestu Billboardove top ljestvice, prenosi 24.sata.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close