U crkvi na Brijegu

Orguljski koncert Ivane Hrkać u Širokom Brijegu

Kultura / Glazba | 19. 04. 2022. u 20:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magistra glazbe Ivana Hrkać održat će u srijedu 20. travnja, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu, koncert kojim je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

 

Program koji izvodi nadahnut je poezijom Paula Claudela o Putu križa, a improvizaciju je izveo i zatim zapisao Marcel Dupré.

Poeziju će čitati Robert Pehar.

Koncert počinje u 19 sati.

Ivana Hrkać gimnazijsku izobrazbu završava 2015. godine u Gimnaziji fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu, paralelno pohađajući i Glazbenu školu Široki Brijeg, instrumentalni odsjek – smjer glasovir.

Četiri je puta sudjelovala na Otvorenom federalnom natjecanju učenika i studenata muzike u Sarajevu; dva puta u disciplini „klavir četveroručno“, te dva puta kao članica djevojačkog zbora.

Fakultetsku izobrazbu iz orgulja i crkvene glazbe započinje 2015. godine upisavši Institut za crkvenu  glazbu pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – modul orgulje. Aktivno nastupa na orguljskom festivalu „Anabasis“ u organizaciji Muzičke akademije u Zagrebu, a redovno  koncertira i na brojnim nastupima studenata Instituta za crkvenu glazbu.

Godine 2017. sudjeluje na Bistričkom zvukoliku u kategoriji klavirski duo, a 2018. godine na Sirmium music festu u Srijemskoj Mitrovici.

Bila je članica Studentskoga zbora Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao i voditeljica studentskog mješovitog pjevačkog zbora na istome Fakultetu. Preddiplomski studij  orgulja na Institutu za crkvenu glazbu završava 2019. godine, te upisuje Muzičku akademiju u  Zagrebu, smjer-orgulje. Pohađala je seminare Konstantina Bogina, Maria Perestegia, Davida Cassana, Martina Schmedinga te Ljetnu orguljašku akademiju u Puli, 2020. godine. 2021. ostvarila je nastup sa Zagrebačkom filharmonijom, a iste godine je dobitnica Rektorove nagrade.

Od 2019.do 2021. radi kao voditeljica Velikog dječjeg zbora u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu. Godine 2021. je radila kao zamjena u Školi za klasični balet, gdje svira kao korepetitor a iste godine se zapošljava u Osnovnoj glazbenoj školi Matije Gupca Gornja Stubica.

Kopirati
Drag cursor here to close