Talentirani glazbenik

Održan koncert Izaka Bana u Ljubuškom

Koncert je organiziran u suradnji HKD Napredak, podružnice Ljubuški i Glazbene škole Ljubuški.
Kultura / Glazba | 30. 12. 2021. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kulturnom centru u Ljubuškom upriličen je Božićno-novogodišnji koncert na klaviru mladog, talentiranog glazbenika Izaka Bana.

Koncert je organiziran u suradnji HKD Napredak, podružnice Ljubuški i Glazbene škole Ljubuški, a mnoštvo posjetitelja uživalo je u prigodnim skladbama Bacha, Chopina, Liszta i Debussyja. Repertoar je, za ovu priliku, obogaćen i s nekoliko božićnih tradicionalnih melodija.

Cijenjene posjetitelje na početku je, u ime organizatora, pozdravila ravnateljica Glazbene škole Ljubuški, Ivana Šaravanja, a tijekom večeri i klavirist Izak riječima zahvale obratio se publici. Cijeli događaj je imao i humanitarni karakter.

Prikupljeni dobrovoljni prilozi donirat će se Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama Duga u Ljubuškom, kao i sličnoj udruzi u Sloveniji. Grad Ljubuški je zasigurno stekao novog glazbenog prijatelja.

Za buduće planove, što se tiče rodnog grada njegove majke, Izak kaže: ''Svakako bih volio ponoviti koncert u Ljubuškom i sudjelovati na Jazz festivalu koji organizirate''.

Izak Ban rođen je 2001. godine u Postojni u Sloveniji, a korijene po majci vuče iz Radišića. Student je druge godine  Akademije za glazbu u Ljubljani, u klasi prof. Rubena Dalibaltayana. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada na različitim klavirskim natjecanjima. Svoj umjetnički izričaj želi iskazati na što više mogućih medija (glazba, literatura, fotografija, vizualna umjetnost).

Kopirati
Drag cursor here to close