Super stvar

Ocean: Ja sam vuk, ti mala Crvenkapa

Glazbu, stihove i aranžman i ovaj put potpisuje stalni oceanov autor i producent Dino Pleština koji je za ovu priliku na suradnju pozvao svog dugogodišnjeg prijatelja i jedog od najboljih Sarajevskih producenata i glazbenika
Kultura / Glazba | 18. 06. 2020. u 08:22 Bljesak.info
OCEAN - CRVENKAPA

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Imate hit pjesmu"..., fantastično..., pjesma vam je genijalna... samo su neki od brojnih komentara koji se mogu pročitati na Facebook stranici splitskog benda Ocean, povodom objave novog singla Crvenkapa koji je u vrlo kratkom periodu skupio velik broj pregleda na You Tube.

Crvenkapa je treći po redu singl sa njihovog novog nadolazećeg R'n'B albuma pod nazivom "Ako ti znači" koji će splitski bend objaviti na jesen 2020., pod vlastitom etiketom "Mosquito records".

Kao i uvijek prije radijske distribucije bend je singl objavio na svojim društvenim mrežama gdje je privukao pažnju i interes fanova uzbudljivim i zanimljivim stihovima te svježim glazbenim rukopisom koji odudara od uobičajenog i prepoznatljivog pop zvuka benda.

Moćan i nadahnut uradak iz Oceanove radionice lako osvaja zaraznim R'n'B groovom i čudesnom energijom. Radiofonična, zanimljiva i vrhunski producirana Crvenkapa slušatelje osvoja intrigantnim i originalnim stihovima Mladena Maraša te uzbudljivim aranžmanom i atmosferom već na prvo slušanje.

Fantastični...na momente virtuozni vokalni ukrasi Marice Vilibic, oceanove pjevačice i prima violinistice splitskog HNK, "Crvenkapi" daju posebnu izvedbenu dimenziju, snagu i upečatljivost snažnih vokalnih soul diva poput Arethe Franklin ili Whitney Houston.

Glazbu, stihove i aranžman i ovaj put potpisuje stalni oceanov autor i producent Dino Pleština koji je za ovu priliku na suradnju pozvao svog dugogodišnjeg prijatelja i jedog od najboljih Sarajevskih producenata i glazbenika Mahira Sarihodzića iz Longplay studija.

Osim fantastičnih dionica odsviranih na hammondu u izvedbi Mahira Sarihodžića na pjesmi su jos svoj doprinos dali izvrsni splitski glazbenici Zlatko Brodaric (gitare), Jan Ivelic Pele (bubanj), Borjan Milošević (bas), te Marica Vilibic (prateći vokali).

Promociju Crvenkape prati i odličan tematski video spot u suradnji sa Londonskom producentskom kućom "Rotor Videos" a u koprodukciji sa Oceanovim diskografom i izdavačem "Mosquito records". Moderan, zanimljiv i dinamičan video spot tipičan za evropsku video produkciju koji izvrsno pulsira sa ovom snažnom pjesmom možete pogledati ovdje.

Glazba & aranžman: Dino Damir Pleština
Stihovi: Mladen Maraš
Bubanj: Jan Ivelić
Bas: Borjan Milošević
Gitare: Zlatko Brodarić
Snimljeno: Studio Kužina, Split / Siniša Ivelić
Prateći vokali: Marica Vilibić
Mix & Mastering: Mahir Sarihodžić, Long Play studio, Sarajevo 

Kopirati
Drag cursor here to close