1. listopada

Norveški džez u Stocu

''Norveški džez glazbenici zajedno sa domaćim bh. izvođačima već drugu godinu žele mladima u lokalnim zajednicama donijeti nešto drugačije i nesvakidašnje.''
Kultura / Glazba | 28. 09. 2022. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Kraljevine Norveške i ove godine ponovo dovodi džez u Bosnu i Hercegovinu. Pod sloganom "Norwegian Jazz on Wheels", Srebrenica i Stolac imat će priliku uživati u nastupima poznatog norveškog basiste i džez glazbenika Pera Mathisena.

U njegovoj pratnji su norveški i domaći glazbenici: Tatjana Topić, Milan Savić, Dejan Terzić, Hans Matisen i Miroslav Andrić.

Tako će u petak, 30. rujna, biti održan prvi koncert u Srebrenici, u prostoru Stare pivnice, dok će dan kasnije - 1. listopada, u Stocu biti održan koncert na lokaciji Šarića kuća (Galerija Branka Šotre)

Oba koncerta počinju u 20:00 sati, a ulaz je slobodan.

''Norveški džez glazbenici zajedno sa domaćim bh. izvođačima već drugu godinu žele mladima u lokalnim zajednicama donijeti nešto drugačije i nesvakidašnje. Ovo je prilika da mladi Srebrenice i Stoca uživaju u dobroj glazbi i kvalitetnim kulturnim sadržajima, te se nadamo da će posjećenost ovogodišnjih manifestacija biti uspješna kao i prošle godine.

Inače, Per i Hans Mathisen su prošle godine nastupali u Sarajevu i Mostaru povodom obilježavanja 25 godina od otvaranja Veleposlanstva Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini. Sretni smo jer je stvorena posebna veza između bh. publike i norveških izvođača, zbog čega se rado vraćaju i nastupaju u BiH'', priopćeno je iz Veleposlanstva.

Kopirati
Drag cursor here to close