Lav Mirski

Danijel i Tomislav Perić osvojili prva dva mjesta na pjevačkom natjecanju u Osijeku

Braća Danijel i Tomislav Perić iz Stoca su studenti Muzičke akademije Sarajevo i osvojili su prvu i drugu nagradu na 10. međunarodnom natjecanju Lav Mirski u Osijeku u klasi prof. Adema Pljevljaka Krehića.
Kultura / Glazba | 08. 05. 2022. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak" Glavna podružnica Mostar, braća Danijel i Tomislav Perić iz Stoca, osvojili su vrijedne nagrade na međunarodnom pjevačkom natjecanju ''Lav Mirski'' u Osijeku.

Braća Danijel i Tomislav Perić iz Stoca, studenti Muzičke akademije Sarajevo, osvojili su prvu i drugu nagradu na 10. međunarodnom natjecanju "Lav Mirski" u Osijeku u klasi profesora Adema Pljevljaka Krehića.

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku početkom svibnja organizirala je međunarodnu glazbenu manifestaciju 'Lav Mirski', a natjecanje se održalo od 6. do 8 svibnja.

Međunarodni stručni žiri iz Hrvatske, Mađarske, Sjedinjenih američkih država, Srbije, Rumunjske počeo je s ocjenjivanjem snimljenih izvedbi natjecatelja 6. svibnja.

Kao i svake godine uoči početka natjecanja, predstavnici Akademije su u spomen na velikog osječkog glazbenika položili cvijeće i zapalili svijeće na grobu Lava Mirskog (1893.- 1968.).

Natjecanje je pokrenuto 2013. godine i održavalo se kontinuirano, čak i tijekom pandemije, navodi se u priopćenju HKD "Napredak".

Kopirati
Drag cursor here to close