MWMF

Najava koncerta: Exultet u sklopu 7. Mostar World Music Festivala

Kultura / Glazba | 19. 03. 2014. u 07:10 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

World Music Centar iz Mostara u protekle četiri kroz platformu projekta Club 'Aleksa' u kojem je uspješno etablirana nezavisna kulturna scena, publici je omogućio više desetina kulturnih sadržaja.

Uz poznata lica sa kulturne mape kako regije tako i svijeta kroz internacionalni Mostar World Music Festival, priliku su imali i neafirmirani stvaratelji.

U Clubu 'Aleksa', na prvi dan proljeća, u petak 21.03.2014. godine u 19 sati, nastupit će vokalni ansambl 'Exultet' iz Čapljine.

'Exultet' je čapljinski vokalni sastav koji već više od 10 godina okuplja mlade zaljubljenike u vokalnu a'capella glazbu. Krenuli su kao amateri davne 2002. godine nastupima na izložbama, humanitarnim akcijama i drugim događajima, a u međuvremenu su svoj program nadograđivali i proputovali SAD, Njemačku, Švicarsku, i cijeli Balkan…

"Imali smo dosta nastupa širom svijeta. Osmišljavajući novu proljetnu sezonu svi smo bili složni u želji da je započnemo u mostarskom Clubu 'Aleksa', gdje smo već jednom prije nekoliko godina nastupali sa drugim programom. Svi članovi ansambla bili su oduševljeni i prostorom i atmosferom, te taj koncert otpjevali s puno duše i pamtimo ga još uvijek. Volimo mjesta na kojima se osjećamo dobrodošlima, a posebno zadovoljstvo će nam biti izvođenje pjesme 'Što te nema' od Alekse Šantića za koju je ovaj club idealno mjesto, a poziv upotpunjen koncertom na Mostar World Music Festivalu je za nas velika čast. Zapravo to je za nas dodatna stimulacija, jer je sudjelovanje na internacionalnom festivalu satisfakcija koju smo dobili za sav naš dugogodišnji rad i trud", kazao je tenor ansambla Augustin Zonjić.

Njihov repertoar obuhvaća četveroglasne skladbe različitih stilova i povijesnih razdoblja dok su im najzanimljivije tradicionalne pjesme iz Ukrajine, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, BiH, Srbije, Hrvatske, Škotske, Irske…

Do sada su snimili dva CD-a (studijski i 'live'), a treći se očekuje u bliskoj budućnosti. U Clubu 'Aleksa', uz dirigentsku palicu prof. Gabrijele Glavinić, 'Exultet' će publici predstaviti sljedeći repertoar:

1. Ča je More, (Istarska mantinijada i tanac)
2. Kad ja pođoh na Bembašu, narodna
3. Sally Garden, Irska
4. Međimurka Jela vošća brala
5. Još ne sviće rujna zora, Crna Gora
6. Scarborough Fair, Irska
7. Moj kraj
8. Crveni Makovi,
9. Briškula
10. Omili mi u selu divojka
11. Ljubav se ne trži
12. Lijepo pjeva za lugom djevojka
13. Što te nema, Aleksa. Šantić
14. My Way, F. Sinatra.

"Od svih kategorija ljudi iz kulture najviše cijenim entuzijaste koji ne odustaju od svojih interesiranja i koji se ne vode materijom. 'Exultet' okuplja upravo takve ljude i njihovim koncertom započet ćemo 7. Mostar World Music Festival koji će trajati tijekom cijele godine. Budući da je festival od samog početka edukativnog karaktera, 'Exultet' će održati i radionicu na temu A' capella izvođenja. Naši ciljevi jesu da promoviramo raznolikost, kvalitet, bogatstvo kultura, pružimo priliku i neafimiranim glazbenicima, ali svakako i da istrajemo u poruci da se kultura ne može ušutkati“, izjavila je Aleksandra Savić direktorica World Music Centra iz Mostara.

Ulaz na ovaj događaj je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close