Završne pripreme

Na jubilarnu Gitarijadu stižu Kerber, Riblja čorba, Uriah Heep, Bjesovi ...

Kultura / Glazba | 22. 06. 2016. u 21:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je u Domu omladine Beograda održana prva Press konferencija povodom 50. jubilarne 'Gitarijade', koja će u Zaječaru biti održana od 11. do 13. kolovoza na gradskom stadionu na Kraljevici.

Organizator (CEKIT – Centar za kulturu i turizam grada Zaječara) priopćio je da će u revijalnom dijelu programa nastupiti: 'Teška industrija', 'Ritam nereda', 'Orthodox Celts', 'Bjesovi', 'Eyesburn', 'Riblja čorba', 'Love Hunters', 'Kerber' i 'Uriah Heep', kao i da će za nekoliko dana biti objavljeno ime još jednog velikog benda.

Što se neafirmiranih demo bendova tiče, nastupit će bendovi iz regije, koji su se plasirali učešćem na partnerskim festivalima, dok će domaći bendovi osigurati plasman kroz takozvane male 'Gitarijade', koje će biti održane u nekoliko gradova Srbije. Prijave demo bendova za nastup na 50. 'Gitarijadi' su putem sitea gitarijada.org.

Tijekom tri dana festivala bit će organizirani brojni prateći programi, a za posjetitelje je osiguran besplatan smještaj u kampu, uz jedan obrok dnevno. Nakon glazbenog dijela programa, u kinu pod otvorenim nebom bit će emitirani filmovi sa rock tematikom.

Na konferenciji su, pored predstavnika grada Zaječara, govorili i glazbenik Željko Vasić, predsjednik Organizacijskog odbora 50. 'Gitarijade', Aleksandar Petrović, poznatiji kao Aca Seltik, frontmen grupe 'Orthodox Celts', koji je ove godine promoter 50. 'Gitarijade', Miša Aleksić, basista 'Riblje čorbe', i Nemanja Kojić Kojot, frontmen grupe 'Eyesburn', koji će nastupiti drugog dana 'Gitarijade' i oni su istaknuli važnost ovog festivala i značaj koji on ima za neafirmirane demo bendove.

Zaječarska 'Gitarijada' je jedan od najznačajnijih glazbenih događaja u regiji, poznata po kvalitetnom zvuku i odličnom provodu, a festival već godinama ima podršku Zaječarske pivare. Sa idejom da se prave stvari nikad ne mijenjaju, Zaječarsko je i ove godine ZA Gitarijadu, navode organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close