Popakademie

Mostarski rockeri na radionicama u Beču

Kultura / Glazba | 12. 11. 2015. u 17:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rock škola Mostar trenutno realizira posljednju fazu projekta „Summer Rock School“. Ovaj projekt potpomognut sredstvima Veleposlanstva Republike Njemačke u BiH, obuhvatio je ljetni glazbeni kamp koji je okupio 60 sudionika iz Mostara, Prijedora, Tuzle i Sanskog Mosta, koji su kroz sedam dana međusobno surađivali i kreirali autorska djela, koja su potom snimljena u Recording studiju MC Pavarotti.

Finalna faza projekta je ujedno i prvi dio međunarodne razmjene koju Rock škola realizira u suradnji s glazbenom akademijom „Popakademie“ iz Beča. Petnaest polaznika i predavača mostarske škole rocka je trenutno u Beču, gdje kroz glazbene radionice surađuju sa svojim vršnjacima i kolegama sa Popakademie, priopćeno je.

Formirana su tri benda sastavljena od članova obe škole koji će kroz šest radionica rezultirati autorskim stvaralaštvom, te taj rad prezentirati u subotu u kulturnom centru Brunnenpassage u Beču.

Na istom koncertu će nastupiti i Floridus, bend koji je nastao u programu Rock škole, te mladi bendovi Popakademije koji su također spremili svoje repertoare za ovaj događaj.

Za više informacija o Mostar Rock School posjetite www.mostarrockschool.org.

Kopirati
Drag cursor here to close