Susret velikih župnih zborova

Mostarska Katedrala ugostila 12 župnih zborova

Susret velikih župnih zborova s područja Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije održan je večeras u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru.
Kultura / Glazba | 19. 03. 2023. u 23:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Susret velikih župnih zborova s područja Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije održan je večeras u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru. Zborovanje je održano nakon misnog slavlja u 18 sati koje je predvodio mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski upravitelj mons. Petar Palić.

Svi su zborovi za vrijeme svete Mise pjevali predložene skladbe, a koncert duhovnih korizmenih skladbi prijavljenih 12 župnih zborova uslijedio je nakon svete Mise.

Koncert je održan u sklopu proslave sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije, koja se se ove godine obilježava duhovnim i kulturnim događajima.

Središnji događaj proslave najavljen je za ponedjeljak, 20. ožujka, s početkom u 18 sati.

Predvoditelj i propovjednik na svetoj Misi bit će mons. Dražen Kutleša, nadbiskup koadjutor zagrebački u zajedništvu s biskupima Vrhbosanske metropolije (BK) i susjednim nad(biskupima).

Nakon svečane Euharistije uslijedit će otvaranje izložbenog postava umjetničke i povijesne zbirke Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije u Biskupijskom centru u Mostaru s početkom u 19,30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close