Suze moje majke

Mostarka napisala pjesmu za Srebrenicu

''Pjesma je nastala 11. srpnja 2005. godine i to je bio moj prvi 11. srpanj koji sam dočekala u Srebrenici'', rekla je Vildana.
Kultura / Glazba | 25. 02. 2018. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vildana Stanišić / Facebook / Suza majke

Vildana Stanišić cijeli svoj život posvetila je pisanoj riječi. Ova rođena Mostarka, po zanimanju novinarka i spisateljica, nastanjena je u Žepču, a ranije je živjela u Srebrenici. Pisanjem se bavi još od djetinjstva, ali je prekretnica u njenom životu bila 2007. godine, kad je na natječaju Radija “Glas Drine” iz Sapne njena priča pobijedila i proglašena pričom godine.

Tada je shvatila da je pisana riječ ono čime se želi profesionalno baviti. Napisala je roman “Aida”, a pored toga, ima i pet zbirki poezije. Nažalost, zbog nedostatka novca, nije objavila svoja samostalna djela pa su ona još samo rukopisi, piše Dnevni avaz.

Stanišić je trenutno zaokupljena promocijom CD-a i pjesme “Suza majke”.

''Pjesma je nastala 11. srpnja 2005. godine i to je bio moj prvi 11. srpanj koji sam dočekala u Srebrenici. To je bio vrisak moje duše. Nakon deset godina, sasvim slučajno Selma Šauls iz Luksemburga, rođena Mostarka, na mojoj internet-stranici pronašla je tu pjesmu i javila mi se s molbom da za nju uradi glazbu i snimi je sa svojim bendom. Pristala sam uz uvjet da sav prihod od prodaje bude poklonjen Srebrenici – govori Stanišić.

CD pod nazivom “Suza majke” snimljen je u studiju u Luksemburgu. Pjesma je, kako Vildana kaže, prevedena na engleski i francuski jezik, a sav prihod od prodaje bit će poklonjen Udruženju “Za Srebrenicu” kao pomoć za rad Međunarodnog kampa mira na jezeru Perućac.

Pjesma za koju će uskoro biti snimljen i spot, već je promovirana u Tešnju u sklopu manifestacije “Srebrenica u Tešnju”, a spot će biti premijerno izveden 11. srpnja ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close