Nesvakidašnje

Mostar pod Bijelim brijegom okupio tri člana Bijelog dugmeta

Kultura / Glazba | 08. 08. 2015. u 06:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo najavljivani koncert Gorana Bregovića i prijatelja održan je u petak navečer na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru. Kao predgrupa Bregoviću, nastupio je mostarski bend Zoster koji je u svojoj 45-minutnoj svirci publiku podsjetio na stare, ali predstavio i pjesme s posljednjeg albuma.

Nakon Zostera na sceni su se pojavili svirači, a potom i Bregović koji su zajednički uveli publiku u dvoipolsatnu svirku. Nakon što je Bregović sa svojim Orkestrom izveo par skladbi, na scenu je izašao Alen Islamović, te su se počeli redati hitovi benda Bijelo dugme - 'Ružica si bila', 'Na zadnjem sjedištu moga auta', 'Hajdemo u planine', 'Lipe cvatu' i mnoge druge uspješnice.

Iako su mnogi očekivali pravu rock svirku, ostali su donekle razočarani novim aranžmanima pjesama koje su izvedene uz trube, saksofone, trombone.... Većini ipak to nije smetalo, pa su svi zajedno plesali i pjevali za vrijeme cijelog koncerta.

Nakon što je publika pomislila da je koncrt završio, oko ponoći na scenu je izašao i Mladen Vojičić Tifa koji je dočekan uz veliki pljesak i ovacije, a svoj dio nastupa počeo je pjesmom 'Lipe cvatu'.

Iz organizacije koncerta rečeno je kako je ovo bila možda jedinstvena prilika kada su zajednički nastupala tri člana 'Bijelog dugmeta'.

"Možda zajednički nastupe još u Puli, ali inače im ovo nije praksa. Mostar je po tome jedinstven jer ih je okupio na jednom mjestu", priopćeno je iz organizacije koncerta.

"Bilo je odlično. Ekipa je sjajna, a Mostar je grad koji ja volim, jer na kraju krajeva i moj otac je Hercegovac i ima tu neka tajna veza", kazao je Tifa za agenciju Anadolija nakon koncerta.

Ako se po jutru dan poznaje, kako kaže, vjeruje da će turneja po BiH biti uspješna, te je izrazio želju da im se do kraja turneje Bijelog dugmeta na sceni pridruži i Željko Bebek.

"Bilo bi lijepo da sva trojica pjevača nastupimo sa Goranom Bregovićem, koliko je to izvodivo, ne znam, ali intimno bih zaista volio", izjavio je Tifa.

"Bebek je rekao da ne želi ovo raditi i da mu se ova koncepcija s orkestrom ne sviđa. Ja volim eksperimentirati i meni je super, dobro se zabavljam. Osobno mi je žao što nije s nama, ipak je on stari kolega i ja bih volio da je ovdje", priznao je Islamović.

"U Mostaru smo najavili i turneju po Bosni i Hercegovini. Planiramo gostovanja u Bihaću, Banja Luci, Tuzli, Zenici i Sarajevu, ali za ovu godinu imamo dogovoren paket koncerata u Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close