Treći festival

Mostar: Festival 'Djeca su vojska najjača' dobio novu pobjednicu

Kultura / Glazba | 22. 05. 2016. u 22:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Potocima kod Mostara u nedjelju navečer održan je treći dječji festival 'Djeca su vojska najjača' na kojem je nastupilo 12 natjecatelja.

Na pozornici su se redale šarolike pjesme i koreografije, a djecu su uveseljavali likovi Maše i medvjeda.

Organizator festivala je bio ansambl 'Ornament' iz Potoka, a rukovoditelj ansambla Enis Sihirlić rekao je kako je sve proteklo u najboljem redu. "Zahvalio bih se svim izvođačima, partnerima na ovom projektu kao i žiriju na radu i ocjenama", kazao je Sihirlić.

Žiri je ove godine bio u sastavu Šimo Ešić, Adnan Jakupović i Feđa Ibrulj.

Ešić, koji je predsjedavao žirijem, rekao je kako je ovogodišnji festival jedan od kvalitetnijih u BiH na kojima je do sada bio.

"Podignuta je razina kvalitete u tekstovima, ali i u tehničkom smislu. Djeca su se veoma potrudila oko interpretacije pjesme, ali i u scenskom smislu, tako da je žiriju bilo jako teško odabrati troje najboljih. Za nas su svi bili pobjednici", kazao je Ešić.

Treće mjesto je osvojila Belkisa Brekalo sa pjesmom 'Twist za bake i deke', na drugom mjestu bio je Maid Mutilović sa pjesmom 'Sanja', dok je pobjednica ovogodišnjeg festivala 'Djeca su vojska najjača' bila Fatima Tipura sa pjesmom 'Rock za Elvisa', koja je rekla kako je presretna zbog pobjede, te kako je na ovom festivalu stekla puno novih prijatelja.

U revijalnom dijelu programa nastupila je prošlogodišnja pobjednica, te polaznici odsjeka škole gitare koji djeluje pri ansamblu 'Ornament'. Djeca su se također zabavila uz fotografiranje i pleas sa Mašom i medom, dok je Haribo osigurao slatke poklone za sve posjetitelje. Djeca su se također družili sa Lola klaunima uz iscrtavanje lica, a cjelokupan program vodila je Amina Šarančić.

Kopirati
Drag cursor here to close