Šest bendova

Moshus metal fest uzdrmao središte Mostara

Kultura / Glazba | 07. 12. 2014. u 16:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Moshus metal fest' naziv je događaja koji je u subotu navečer odjekivao središtem grada. U OKC 'Abrašević' nastupilo je šest bendova koji su poklonike metal glazbe oduševili žestokim zvucima.

Nastupili su: Toxicdeath, Festival of Mutilation, Man down, Essence of black, Disparity i Crustalno jasno. Organizator Moshus promotions je na ovaj nači obilježio svoj prvi rođendan i zaokružili su godinu dana uspješnog djelovanja na promoviranju Metal/Hardcore/Punk kulture u Mostaru.

Toxicdeath je legendarni death metal sastav osnovan 2000. godine u Tuzli, bend koji mnogi smatraju sinonimom za BiH Metal. Festival of Mutilation je trenutno jedan od najznačajnijih metal bendova na domaćoj sceni, sviraju technical death metal prožet orijentalnim melodijama na kojima bend temelji svoj zvuk. Osnovani su 2006. godine i dolaze iz Sarajeva.

Man down je sarajevski groove death metal bend nastao 2011. godine. Do sada su izdali jedan EP pod nazivom 'Invasion'. Essence of black je sarajevski doom metal bend koji je osnovan u ljeto 2012. godine.

Disparity je melodic Death metal bend kojeg čine članovi iz Mostara i Širokog Brijega koji se ove godine pojavio i uzdrmao mostarsku metal scenu. Crustalno jasno je crust/hardcore/punk bend iz Mostara koji je nastao 2013. godine. Zanimljivost benda je što se sastoji od samo dva člana, basiste/vokala i bubnjara, ali bez dileme stvaraju zvučni zid kojeg nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Kopirati
Drag cursor here to close