4. Festival

Mix Art Fest u Pavarottiju - Zanimljiv program 21. prosinca

Recital Marka Zupana i Nadira Hošića održat će se u četvrtak, 21. 12., u multimedijalnoj sali Muzičkog centra Pavarotti, s početkom u 20:00h.
Kultura / Glazba | 18. 12. 2023. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu 4. festivala ''Mix Art Fest'', kojeg organizira Muzički centar Pavarotti, nastupit će Marko Zupan (flauta) i Nadir Hošić (klavir).

Po rođenju Slovenac, Zupan je najpoznatiji kao solista te komorni i orkestralni glazbenik, koji redovito sudjeluje na festivalima po cijelom svijetu. Nastupio je u brojnim poznatim koncertnim dvoranama po svijetu, poput Berlinske filharmonije, Suntory Hall Tokyo, Wiener Musikverein, Konzerthaus Berlin, Hanoi Opera House, Shanghai Oriental Art Center i brojnim drugim. Snimio je više kompaktnih diskova sa solističkim i komornim repertoarom, te jedan CD improvizacije.

Zupan je studirao je flautu na Muzičkoj akademiji u Ljubljani, zatim u Parizu u klasi prof. Pierre-Yves Artauda (ENMP "Alfred Cortot"), a kasnije još na Mozarteumu u Salzburgu u klasi prof. Irene Grafenauer. Usavršavao se na brojnim majstorskim tečajevima sa svjetskim poznatim flautistima, kao što su Aurele Nicolet, Peter-Lukas Graf, Felix Renggli i Emmanuel Pahud. Za vrijeme studija osvojio je brojne nagrade na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Zupan je osnivač i umjetnički vođa Međunarodnog muzičkog festivala ''Ursus'' (od 2013).

Pijanist Nadir Hošić studij klavira završio je na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, a kao student na razmjeni, master studij je pohađao i na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Recital Marka Zupana i Nadira Hošića održat će se u četvrtak, 21. 12., u multimedijalnoj sali Muzičkog centra Pavarotti, s početkom u 20:00h.

Foto: MC Pavarotti / Recital Marka Zupana i Nadira Hošića u Pavarottiju

 

Kopirati
Drag cursor here to close