Šutim

Mensur Salkić predstavlja BiH na Turkoviziji

Kultura / Glazba | 13. 10. 2014. u 14:21 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grandiozno internacionalno glazbeno natjecanje pod nazivom 'Turkovizyon' ove godine će biti održano u Republici Tataristan u gradu Kazanu. 'Turkovizija' je projekt sličan 'Eurosongu', s mnogo pjesama, zabave i kostima. Ambicije su da preraste 'Eurosong', a veliki su izgledi da je već blizu ostvarenja cilja.

Na ovom natjecanju prošle godine sudjelovala je i naša zemlja i osvojila zavidno 6. mjesto prema ocjeni žirija, a prvo mjesto prema ocjeni publike u konkurenciji od 24 europske i azijske države. Polufinale 'Turkovizije' planirano je da bude održano 19.11.2014. godine, a veliko finale 21.11.2014. godine u Kazanu, prijestolnici kulture.

Predstavnici Bosne i Hercegovine prošle godine bili su 'Emir&FrozenCamels' i Mirza Šoljanin s pjesmom 'Ters Bosanka', a ove godine Hayat produkcija odlučila je predstaviti mladog i perspektivnog Mensura Salkića pjesmom 'Šutim'. Autor teksta i glazbe je Eldin Huseinbegović, a za aranžman se pobrinuo Nihad Krečo.

Događaj prati više od 500 milijuna gledatelja. Iz tog razloga ekipa Hayat produkcije je odlučila za ovu pjesmu snimiti spot, koji će biti razglednica posvećena ljepotama grada Sarajeva i naše zemlje.

Spot je lijepo ukomponovan s predivnom pjesmom, za koju se može reći da će ostati dio naše glazbene baštine. U spotu se pojavljuje atraktivna voditeljica Hayat TV-a Hana Hadžiavdagić-Tabaković koja je svojim izgledom, energijom i šarmom dala dodatnu dozu svježine. Ovim spotom pokazat ćemo ostatku svijeta barem mali dio bogatstava naše Bosne i Hercegovine.

Mensur, Eldin i Nihad u suradnji s Hayat produkcijom stvorili su glazbeno dijelo koje će očarati slušatelje. Za Mensura Salkića učešće na ovom natjecanju je velika prekretnica u njegovom životu. Događaj će prenositi Hayat TV.

Kopirati
Drag cursor here to close