Koncert u Kosači

Marko Louis: Mnogo se radujem Mostaru, očekujte veliku zabavu

Stvari koje sam naučio u sportu primjenjujem u glazbi i u životu.
Kultura / Glazba | 18. 12. 2019. u 20:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrsni muzičar, tekstopisac, pjevač, producent i nekadašnji košarkaški reprezentativac Njemačke, Marko Louis, kojeg nazivaju Balkan – soul autor, održat će svoj prvi solistički koncert u Mostaru. Ranije je u ovom gradu imao jedan nastup, ali nije bio solistički.

To je bio i razlog mini intervja za Bljesak.info, koji možete pročitati u nastavku.

U Mostaru ste prvi put nastupili 2010. – od tada pa do danas, što se značajno promijenilo u Vašoj karijeri?

S jedne strane se mnogo promijenilo. Sada imam svoju autorsku glazbu koju dijelim s ljudima širom regije i to mnogo cijenim. S druge strane još uvijek imam tu želju i žar koju sam imao i prije 10 godina i to je sjajan osjećaj.

Kažete da ste se prije glazbe, bavili košarkom – kakva je to 'glazbeno-sportska' kombinacija? Zaigrate li i danas košarku?

Nedavno sam imao jedan glazbeno/sportski intervju. Mislim da je to odlična kombinacija. Stvari koje sam naučio u sportu primjenjujem u glazbi i u životu. Trudim se da održavam ritam i da odigram basket jednom tjedno s prijateljima. Uglavnom to uspijevam, ali dođe i period kad preskočim i po mjesec dana..Košarka će uvijek ostati bitan dio mog života.

Snimili ste spot i pjesmu 'Sanjao sam' sa bh. glazbenikom Božom Vrećom, kakvo iskustvo nosite iz te suradnje?

Božo je sjajan čovjek i umjetnik. Naša suradnja me je inspirirala u mom daljem radu. Druženje u studiju i na bini je uvijek bilo kreativno i zabavno.

Što Vam je najljepše u soul glazbi, za koju kažete da najviše preferirate?

Odrastao sam uz soul muziku i uvijeek sam obožavao taj način interpretacije. Soul glazba, može veoma da se usporedi i sa romskom glazbom.

Kakva je za Vas bila ova 2019. – profesionalno i privatno?

Poslednje tri godine doživljavam kao jednu i nekako sve se događa u nekom lijepom pravcu. Broj poziva za nastupe raste i svi se radujemo svakoj novoj prilici, da se predstavimo i sviramo. Drago mi je, da imam i lijepu inspiraciju za nove pjesme. S druge strane svakodnevno doživljavljam nova iskustva sa mojim sinom i obitelji.

Što publika u Mostaru može očekivati 19. prosinca?

Mnogo se radujem Mostaru i možemo da očekujemo jednu veliku zabavu i druženje.

Kopirati
Drag cursor here to close