Pijanist u Mostaru

Maksim Mrvica za Bljesak: Bio bi izazov svirati ispod Starog mosta

Kultura / Glazba | 26. 09. 2014. u 13:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski poznati pijanist Maksim Mrvica nastupiti će u Mostaru 8. listopada u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Pijanist je za Bljesak.inforekao kako mu je drago što mu se ukazala prilika ponovno vratiti u Mostar.

''Drago mi je da nakon dužeg vremena mogu nastupati pred mostarskom publikom i predstaviti kompozicije koje nisu imali priliku čuti'', rekao je Mrvica te dodao da je mostarska publika srčana i topla.

Na pitanje bili ikad svirao ispod Starog mosta pijanist je odgovorio: ''Svaka neobična lokacija mi predstavlja izazov pa tako i ta koju ste predložili''.

Kako nam je kazao pijanist mostarska publika će imati priliku čudi najpopularnija djela sa svih njegovih crossover albuma od prije, a i neka s novog albuma.

Inače, mostarski koncert će biti održan u sklopu bh. turneje, na kojoj će Mrvica pored Mostara nastupiti u Zenici, 6. listopada u ''Bosanskom narodnom pozorištu'', dan kasnije, 7. listopada nastupa u Sarajevu u ''Bosanskom kulturnom centru'', te u Tuzli u ''Bosanskom kulturnom centru'' 9. listopada.

Proslavljeni pijanist se nada dobroj atmosferi na ovoj turneji.'' S obzirom da sam u prijašnjim turnejama imao pozitivno iskustvo i uvijek bi bio dobro primljen nadam se dobroj atmosferi i ovaj put'', rekao je Mrvica za Bljesak.info.

Otkrio nam je kako mu na turneji teško pada razdvojenost od kćeri Leeloo s kojom provodi slobodni trenutak.

Nakon turneje po BiH, Maksim odlazi na turneju po Koreji i Kini, a obožavatelja ima i u Rusiji na čijem tržištu planira izdati posljednji album.

''Prošle godine smo imali vrlo uspješnu suradnju s kompanijom koja je koristila moju glazbu u reklami za njihov proizvod na ruskoj nacionalnoj televiziji. Ta reklama popularizirala je moju glazbu u Rusiji i naglo smo primijetili veliki porast zainteresiranih fanova iz Rusije putem Facebooka i po prodaji moje glazbe preko itunesa. Nekoliko puta sam nastupao na privatnim koncertima za ruske kompanije, a moj management upravo radi na tome da se moj posljednji album Mezzo e Mezzo izda na ruskom tržištu'', kazao nam je Mrvica.

Spomenuti album kako je Maksim rekao je koncipiran u dva dijela. Prvi je crossover, a drugi klasični na kojem su "Slike s izložbe" Mussorgsky.

Ukoliko želite čuti jedinstvene izvedbe slavnog pijaniste podsjećamo da je ostalo još malo karata za mostarski koncert. Svoje ulaznice za koncert potražite na Kupikartu.ba i na blagajni ''Kosače''.

Kopirati
Drag cursor here to close