Jahorina

Ljetni glazbeni kamp za bendove iz BiH; U siječnju koncert u Mostaru

Kultura / Glazba | 01. 08. 2016. u 13:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju u popodnevnim satima više od 50 mladih glazbenika iz 18 BiH gradova pristiglo je u hotel 'Bistricu' na Jahorinu, gdje će se u tijekom sljedećih sedam dana realizirati glavna faza projekta 'Summer Rock School – Songs That Matter', a to je glazbeni kamp koji organizira Rock škola Mostar uz podršku Američkog veleposlanstva u BiH.

Formirano je 10 glazbenih bendova koji će kroz period od pet dana kreirati autorsku glazbu na društveno relevatne teme.

Osim predavača Rock škole Mostar koji su tu da podrže mlade bendove u procesu stvaralaštva, mladi glazbenici će imati priliku poslušati predavanja i razgovarati sa gostujućim predavačima: Brano Jakubović (Dubioza kolektiv), Mario Knezović (Zoster), Dino Šaran (Letu štuke), Dejan Savić (Sopot), Nebojša Gačić (Tattoo), i Miodrag Cicović sa svojim bendom Straight Mickey and The Boyz.

Koncertna prezentacija kampa će se dogoditi u sarajevskom klubu Kriterion u subotu 6.8. 2016. od 21 sat.

U petak 5.8. u večernjim satima u hotelu 'Bistrica' održat će se generalna proba javnog karaktera, te pozivaju sve one koji žele posjetiti glazbeni kamp i dati podršku ovim mladim ljudima da dođu na Jahorinu i pogledaju finalni proizvod, te dobiju više informacija o samom kampu.

Svi bendovi kampa će kroz period jeseni svoja autorska djela snimati u Mostaru u DK studiju Rock škole Mostar, a projekat će biti zaokružen ponovnim okupljanjem svih glazbenika u Mostaru te finalnim koncertom koji će se održati u Mostaru sredinom siječnja.

Kopirati
Drag cursor here to close