Open City Mostar

Mostar se 'presvlači' u festivalsko izdanje

"Riječ je o događaju koji dolazi na trgove, nije negdje skriven i ne treba ti upisivanje na neki popis ili kupovina ulaznice. Ne! Ovo je poklon Grada Mostara, Europske unije i Mostar Rock School koliko mi to možemo dobro da uradimo", kazao je Maslo.
Kultura / Glazba | 06. 07. 2022. u 14:24 J. Pervan |Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ipak se našlo snage i volje da Gradu Mostaru ponudimo jedno fino ljeto", kazao je gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić okupljenim novinarima na konferenciji povodom festivala Open City Mostar.

Riječ je o festivalu koji će se u Mostaru održati od 20 srpnja do 4. kolovoza, a Mostarcima te njihovim gostima ponudit će šarolik izbor kulturnih događaja na sedam lokacija.

"Izuzetno zahtjevna priča" 

Gradonačelnik Kordić naglasio je kako se "još sjećamo prošlogodišnjeg festivala koji nam se urezao svima u sjećanje jer je bio organiziran na vrhunskoj razini" pa naglasio kako Mostar ponovno čeka spektakl čija je organizacija bila "izuzetno zahtjevna priča".

"Mislim da Gradu Mostaru ovakvih događaja treba u kontekstu našeg turizma i onoga što pokušavamo napraviti u Gradu Mostaru. Jako se veselim festivalu", naveo je Kordić.

Foto: Bljesak.info / Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić

Njegovo mišljenje dijeli i voditelj Ureda za komunikacije i glasnogovornik Ureda za komunikacije Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i Ureda specijalnog predstavnika Europske unije Ferdinand Koenig koji je istaknuo kako su glazba i kultura jedna od najvećih snaga BiH.

Rušenje barijera 

"Od samog početka festival Open City Mostar je zamišljen ne samo kao proslava kulture nego kao nešto što će rušiti barijere, osigurati nove perspektive, potaknuti nove načine razmišljanja, otvoriti dijalog te poboljšati suradnju među ljudima", naveo je Koenig te podsjetio kako je prošlogodišnji festival privukao 15.000 posjetitelja:

Foto: Bljesak.info / Voditelj Ureda za komunikacije i glasnogovornik Ureda za komunikacije Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i Ureda specijalnog predstavnika Europske unije Ferdinand Koenig

"Prošle godine 15.000 posjetitelja svih uzrasta iz različitih sredina uživalo je tijekom tri tjedna u umjetnosti, kulturi, glazbi, javnim debatama, kazalištima i drugim aktivnostima u gradu. Ove godine zajedno s partnerima iz Grada Mostara i Mostar Rock School imamo za cilj nastaviti te nadograditi prošlogodišnji uspjeh".

Koenig je novinarima otkrio kako se nada da će ovo postati godišnji događaj koji će promovirati ujedinjujuće kulture te spajati ljude u ovom prekrasnom gradu.

Podsjetimo, ovogodišnji festival Open City Mostar trajat će 16 dana, a održat će se na sedam lokacija. Mostarce će zabavljati preko 40 izvođača, a riječ je o besplatnom događaju.

Potpuno besplatno

"Riječ je o događaju koji dolazi ljudima na trgove, nije negdje skriven i ne treba ti upisivanje na neki popis ili kupovina ulaznice. Ne! Ovo je poklon Grada Mostara, Europske unije i Mostar Rock School koliko mi to možemo dobro da uradimo", kazao je projekt manager Orhan Maslo.

Foto: Bljesak.info / Projekt manager iz Mostar Rock School Orhan Maslo

Maslo je istaknuo kako su prvu konkretnu suradnju Mostar Rock School i Grad Mostar ostvarili 2016. godine, no sve se intenziviralo dolaskom Marija Kordića na mjesto gradonačelnika.

"S gradonačelnikom Kordićem smo kliknuli odmah na početku i ta suradnja je nekako baš eksplodirala prošle godine ada se tu uključuje i EU. Mislim da je simbioza koju imamo sada bitna i dobra jer ako se sjetimo prije 10-ak godina puno je manje bilo mogućnosti u Gradu Mostaru. Prošle godine napokon sam osjetio tu energiju i kontam čovječe, evo ga. Evo ga, eksplodirali smo u pozitivnom smislu totalno. Sada to nastavljamo", naveo je.

Ukazao je Maslo i na pojedine izmjene na ovogodišnjem izdanju festivala Open City Mostar te promjene lokacija u odnosu na prošlogodišnji. Sve detalje o festivalu Open City Mostar možete pronaći OVDJE, no jedno je sigurno Mostar očekuje ljeto prepuno zabave.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za medije uoči festivala Open City Mostar
Kopirati
Drag cursor here to close