Marijan Đuzel i Evgenija Epshtein

Koncert svjetskog glasa održan u Čapljini

Majstori glasovira i violine oduševili su čapljinsku publiku izvedbama Beethovena, Spohra i Griega.
Kultura / Glazba | 24. 02. 2020. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvoje glazbenika svjetskog glasa - Evgenija Epshtein i Marijan Đuzel, podarili su Čapljinkama i Čapljincima odličan koncert u ovom gradu.

Foto: Bljesak.info / Fra Mile Vlašić

Naime, u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini,  u sklopu manifestacije ''Dani sjećanja - Čapljina 2020.'', upriličen je koncert ovo dvoje glazbenih virtuoza.

Foto: Bljesak.info / Evgenija Epshtein i Marijan Đuzel

Majstori glasovira i violine oduševili su čapljinsku publiku izvedbama Beethovena, Spohra i Griega.

Foto: Bljesak.info / Publika na koncertu

I Đuzel i Epshtein boravili su ranije u Čapljini, gdje su u više navrata održali solističke koncerte, ali i podučavali mlade glazbenike violini i glasoviru i bili predavači na školama glazbe u organizaciji ''Akademije'' Čapljina.

 

Evgenija Epshtein rođena je u Rusiji, gdje je i započela studij violine u dobi od šest godina i završila Gimnaziju za darovane glazbenike s Vladimirom Milshteinom. Evgenija je 1990. godine emigrirala u Izrael, a trenutno je docentica Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, profesorica violinističke i komorne glazbe te ljetne škole ''Ljeto Con Spirito'' u Trogiru.

Marijan Đuzel je student klavira na Kraljevskom konzervatoriju u Bruxellesu u klasi uglednog pijanista Aleksandra Madžara. Klavir je počeo učiti u glazbenoj školi dr. fra Ivana Glibotića u Imotskom. Održao je više zapaženih recitala u Hrvatskoj i inozemstvu (Asutrija, Belgija, Italija, Njemačka, Švicarska, SAD i Tajland) te nastupio na nizu festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close