Sapere aude

Jester's Play iz Mostara ima svoj prvi album - Sapere Aude

Kultura / Glazba | 07. 11. 2014. u 18:13 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jester's Play (JP) je glazbeni sastav iz Mostara, okarakteriziran kao indie rock band. Osnovan je 2010. godine od strane sadašnjeg gitariste Harisa Karahodžića i pjevača, kantautora grupe Maka Žuje. Vrlo brzo im se priključuju bubnjar Faris Jelovac i Admir Husić Hus na bas gitari.

Od samog početka band želi snimiti album, što se i ostvaruje. Mak nudi svoj autorski rad i band počinje raditi na aranžmanima pjesama te nakon godinu dana ulaze u studio i snimaju svoj prvi album pod nazivom "Sapere Aude" (lat. usudi se znati).

Članovi benda su Mak Žujo - kantautor, vokal, Haris Karahodžić- gitara, Admir Husić Hus- bas  i sedamnaestogodišnji Faris Jelovac- bubanj, perkusije

Glazba koju stvara Jester's Play je fluidna sa posebnim, ali pomalo sjetnim zvukom što ih zajedno sa tematikom pjesama udaljava od prosječnosti i sivila koji vlada na sceni.

Autentičnost, specifičan ambijent koji je drugačiji u svakoj pjesmi te emotivna izvedba pjevača su jedni od razloga zašto vrijedi poslušati album ''Sapere Aude'' koji će Vam sigurno zadržati pažnju i odvesti vas u neki drugi svijet.

Album čini sedam pjesama na engleskom jeziku i specifičan logo dvorske lude koja predstavlja slobodu u nadi da proširi ljudima pogled na svijet u kojem živimo.

Šest pjesama koje su nalaze na prvijencu Jester's Playa je napisao frontman banda Mak Žujo, a tekst za pjesmu Clown & Ballerina potpisuje Mili Tiro.

Kantautorske pjesme koje možete poslušati na albumu uglavnom govore o ljubavi ili "tipovima" ljubavi kao sto su platonska ljubav, neuzvraćena ljubav, ljubav prema prirodi. te vječnoj borbi za svoj put i sreću za kojima tragamo u ovom životu. Pjesma "It" je pjesma koja govori o pojmu energetskog vampirizma koji je sve vise zastupljen u društvu, odnosno vampirima koji opstaju kradući ideje, snove i kvalitetnu energiju.

''Sapere aude'' je snimljen 2014. u Zagrebu u NLO studiju kod producenta Srđana Sekulovića-Skansija koji je rekao za njih su Indie rock band. Uspješna suradnja rezultirala je modernim, svjetskim zvukom i pomalo vintage atmosferom kojom su bili prepoznatljivi njihovi uzori zapadne ''progressive'' rock scene s kraja 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća.

Materijal banda je dostupan na svim društvenim mrežama, a album možete naručiti putem online trgovina. Cilj banda je sviranje na festivalima širom svijeta i specifičnim lokacijama i klubovima vezanim za njihov imidž, kao i snimanje novog albuma.

Kopirati
Drag cursor here to close