Istina o očevima i sinovima
Bend KOB objavio je najnoviji singl "Istina", simbol najveće ljubavi, one roditeljske. I živi spomenik svim očevima i sinovima.

Istina o očevima i sinovima

Kultura / Glazba | 07. 03. 2019. u 12:41 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bend KOB u suradnji s producentom Ninoslavom Tikijem Dobrijevićem je upravo objavio najnoviji singl "Istina", simbol najveće ljubavi, one roditeljske. I živi spomenik svim očevima i sinovima.

"Istina" je plod dugogodišnje evolucije benda, a sama pjesma je snimljena tek godinu dana nakon što je napisana.

Iako je "Istina" napisana prije događaja koji odjekuju kroz pjesmu, tadašnja događanja utječu na glazbu i izvedbu pjesme te se tako odgodio početak produkcije i snimanja, sve dok se nije iskristalizirala konačna verzija.

Konačna verzija "Istine" je nezaustavljiva bujica emocija koja se budi u slušatelju s prvim stihovima, a kulminira tijekom solaže kroz koju su izraženi patnja, bol, ponos i snaga ljudi koji tragaju za Istinom.

Poslušate "Istinu" i pogledate spot.

Video: Istina - KOB

''Ova pjesma nije poziv na rušenje bilo čega. Nažalost, to moramo naglasiti na samom početku jer znamo da će nas određene grupe i osobe etiketirati. Mi ne rušimo ono za šta su mnogi očevi, sinovi, muževi dali svoje živote. Ova pjesma je isključivo poziv na traganje za istinom i pravdom kao najvišim civilizacijskim tekovinama. Ona je simbol najveće ljubavi - one roditeljske. Ona je živi spomenik svim očevima i sinovima''.

Ovim riječima članovi grupe KOB opisuju svoju najnoviju pjesmu ''Istina'', koja je nedavno objavljena na njihovom YouTube kanalu.

Namjerno snimljen bez dodatnog uljepšljavanja okoline i propuštanja kroz ružičaste filtere, spot oslikava svakodevnicu običnog čovjeka i socijalni aspekt njegovog života, prikazujući niz očeva i sinova u stavu koji je postao simbol naše stvarnosti i jasna poruka da se od borbe za istinu i pravdu, te dostojanstvo malog čovjeka ne smije odustati.

Režiju i produkciju potpisuje Denis Cvijanović, dok je za kameru i postprodukciju bio zadužen Slaviša Janjetović. U videu glume obični smrtnici i mali ljudi.

Glazbu i tekst napisao je Vanja Cvijanović, dok su na aranžmanu radili Vanja Cvijanović, Milorad Nježić, Duško Cikota i Ninoslav Dobrijević Tiki. Producent je Ninoslav Dobrijević Tiki, koji je takođe bio zadužen za snimanje, miks i mastering u Digital Boyler Studiju.

Grupu KOB čine četiri mladića iz Kostajnice - Vanja Cvijanović (vokal i gitara), Milorad Nježić (bas gitara) i Duško Cikota (bubanj). Prateći vokali i sintisajzer povjereni su Ninoslavu Dobrijeviću Tikiju.

Radi se o izuzetno perspektivnom mladom bendu, koji je 2017. godine osvojio prvo mjesto na Z.E.T. festu.

Kopirati
Drag cursor here to close