Promocija

Ikone pop kulture ugledale svjetla pozornice

Kultura / Glazba | 16. 12. 2014. u 13:08 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak navečer u okviru MTV Premijera predstavljen je spot za naslovnu numeru albuma "Ikone pop kulture" grupe S.A.R.S. Riječ je o trećem spotu aktualnog albuma S.A.R.S.-a i ujedno trećoj suradnji benda sa Filipom Dizdarom na polju video produkcije.

"Ova pjesma nosi najjaču poruku i naslovna je numera posljednjeg albuma, tako da nije smjela ostati bez ekranizacije i nadam se da će se ljudima dopasti spot", rekao je Žarko Kovačević, pjevač benda S.A.R.S.

Bend radi punom parom i nedavno je predstavljena i prva pjesma sa njihovog još neobjavljenog live albuma. Pjesma "Lutka" snimljena je u Domu sportova 25. listopada na najvećem koncertu u karijeri grupe S.A.R.S. kojem je prisustvovalo više od 9.000 posjetitelja. Za tu priliku, pjesma je prearanžirana i izvode je samo Žare (vokal) i Sanja (klavir i prateći vokal). Live album sa tog koncerta će izaći 1.1.2015.

Podsjećamo, S.A.R.S., čiji se nastupi pamte po izuzetnoj atmosferi i odličnom provodu, održao je, u organizaciji Sarajevo Diska, koncert u prepunoj dvorani Doma mladih 7. studenog i još jednom pokazao da su nakon 6 godina bend za čiji koncert se u Sarajevu traži karta više.

Njihov zvuk karakterizira širok raspon žanrova; prevladavaju reggae, ska i hip hop, a primjetni su i utjecaji tradicionalne srpske glazbe. Izniman uspjeh na čitavom prostoru bivše Jugoslavije postigli su pjesmom 'Buđav lebac' nakon koje su se nizali hitovi 'Ratujemo ti i ja', 'Ana', 'Rakija', kao i 'Debeli lad', za koje su snimljeni i spotovi.

Drugi album 'Perspektiva' sa velikim hitovima 'To rade' i 'Mir i ljubav' je download-ovan preko 70.000 puta, a bio je nominiran i za MTV Awards – Best Adria Act. Bend je za singl 'Perspektiva' nagrađen i sa MTV Double Platinum Award. Nakon njega, S.A.R.S. producira treći studijski album 'Kuća časti' da bi početkom ove godine izašao i četvrti pod nazivom 'Ikone pop kulture'.

Kopirati
Drag cursor here to close