Orkestar 'Misericordia'

Hercegovački tamburaši najbolji na natjecanju u Slavoniji

Svi oni pokazali su svoje tamburaško umijeće izvodeći 70 skladbi pisanih za tambure od kojih čak osam praizvedbi.
Kultura / Glazba | 03. 06. 2019. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tamburaši iz mjesta Šurmanaci ostvarili su značajni uspjeh na Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe, koji se ove godine održao od 30. svibnja do 2. lipnja 2019. godine u izvorištima tamburaštva - Osijeku, Našicama, Vukovaru i Đakovu.

U glazbeno bogate četiri natjecateljske i revijalne večeri, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe umjetničkog izričaja predstavila su se 23 tamburaška orkestra i komorna ansambla s preko 500 mladih glazbenica i glazbenika na tamburama iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Svi oni pokazali su svoje tamburaško umijeće izvodeći 70 skladbi pisanih za tambure od kojih čak osam praizvedbi.

Stručno povjerenstvo na čelu sa Sinišom Leopoldom, Zdravkom Šljivcom i Franjom Batorekom su na kraju festivala dodijeli nagrade najuspješnijim orkestrima.

Jedini orkestar iz BiH koji je sudjelovao je Tamburaški orkestar Misericordia Šurmanci, zajedno s vokalnom solisticom Darijom Ramljak, a pod ravnanjem prof. Davora Markote. Osvojili su prvu nagradu, odnosno Zlatnu plaketu, s osvojenih čak 90 od mogućih 100 bodova.

Uz orkestre, istinski ljubitelji orkestralne tambure imali su priliku uživati i u brojnim kvalitetnim instrumentalnim i vokalnim solistima, priopćili su hercegovački tamburaši. 

Inače, Festival se ove godine obilježava 42. godinu,  a organizator je Hrvatskog tamburaškog saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close