Koncert

Green Day dolazi u Ljubljanu

Kultura / Glazba | 13. 02. 2017. u 15:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Green Day' će nastupiti u utorak 6. lipnja 2017. u 19 sati u dvorani Stožice u Ljubljani kao glavne zvijezde uz gostovanje legendarnog američkog punk rock benda Rancid!

Američki 'Green day' kojeg čine Billie Joe Armstrong, pjevač i gitarist, Mike Dirnt, bas gitarist i bubnjar Tre Cool, već je godinama jedan od popularnijih, uspješnijih i utjecajnijih rock bendova današnjice.

Svojim sirovim i energičnim glazbenim izrazom, bogatim riffovima i melodijama, te buntovnim i angažiranim tekstovima, 'Green Day' je oživio duh prvog vala punka i popularizirao ga s velikim uspjehom među novim generacijama.

Prošlog je listopada bend objavio novi studijski album 'Revolution Radio' kojeg promovira na velikoj svjetskoj koncertnoj turneji. Prvi dio europske turneje 'Revolution Radio Tour' s mnogim unaprijed rasprodanim koncertima upravo je zaključen. Nakon velikih nastupa u SAD-u, Australiji i Novom Zelandu, prvaci melodičnog punka vraćaju se na stari europski kontinent i nakon dugih 19 godina konačno dolaze u Ljubljanu, što će biti jedan od rijetkih arenskih nastupa u široj regiji.

Da su 'Green Day' ponovno 'in' i jedan od atraktivnijih i važnijih izvođača na novom vrhuncu svog tridesetogodišnjeg djelovanja dokazuje odličan uspjeh njihovog novog albuma koji je po objavi zauzeo prva mjesta većih nacionalnih ljetvica i Billboarda 200, velika medijska pozornost, nastupi na brojnim glazbenim događanjima i poznatim ljetnim festivalima poput Pink Popa, Downloada, Nova Rocka, Hurricanea, Hyde Parka, Mad Coola... unaprijed rasprodana koncertna turneja 'Revolution Radio' sada ima nove datume na radost mnogih obožavatelja širom svijeta, navodi se iz Dallas recordsa.

Posebni gosti ljubljanskog koncerta su legendarni 'Rancid' koji se smatraju jednim od najboljih i najuspješnijih neovisnih bendova svjetske punk scene. Kritičari i ljubitelji glazbe cijene njihovu nepokolebljivu predanost ranog punku, kako u glazbenoj kreativnosti, tako i u društveno-političkoj osviještenosti.

Ovaj kalifornijski bend pod vodstvom osnivača Tima Armstronga (gitara, vokal) i Matta Freemana (bas gitara, vokal) u 26 godina postojanja objavio je osam studijskih albuma, nekoliko EP-a i niz koncertnih online snimaka. 'Rancid' konačno dolazi i u naše krajeve!

Početak prodaje ulaznica je u utorak, 14. veljače u 9 sati preko sustava Eventim. Organizator koncerta je Nomars d.o.o. u koji su se udružile koncertna agencija Mars Music i Nomad.

Kopirati
Drag cursor here to close