Užarena atmosfera

Glazbeni velikani zatvorili 11. Blues & Rock Festival, policija napravila pomutnju

Kultura / Glazba | 21. 07. 2013. u 07:27 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treća, završna noć Mostar Blues i Rock festivala, mostarcima je pružila nezaboravnu večer punu dobre glazbe i prožetu odličnom atmosferom.

Nastupi iznimnih svjetskih i domaćih glazbenika, još jednom pokazuju kako Mostar Blues&Rock Festival svoje ime, i ime Mostara uspješno stavlja na mapu vrhunskih svjetskih festivala, te ponosno nosi titulu jedinog blues festivala u BiH, koji uspijeva na jednoj bini predstaviti velikane blues i rock glazne.

Mostarski bend 'PistolEro', zadnju večer festivala je otvorio vrhunskom svirkom, te pokazao kako to Mostarci sviraju blues, dok su lagano prema zatvaranju festivala vodili 'Urban & 4', 'Lance Lopez' i famozni 'Partibrejkersi'.

Dio atmosfere zadnje večeri možete pogledati u galeriji fotografija.

Osebujni umjetnik Damir Urban, samim izlaskom na binu izazvao je ovacije publike, ali nažalost zbog ograničenog vremena, Urban i njegov bend, imali su mogućnost svirati vrlo kratko. Umjetnik je svu svoju glazbu srčano otpjevao samo za naš grad, no problemi s mikrofonijom, na zadnjoj pjesmi, umjetnika su u potpunosti izbacili iz takta. Demostrativni odlazak s bine, publika je popratila gromoglasnim aplauzom, čime su samo potvrdili Urbanovu veličinu.

'Lance Lopez trio', ravno iz Texasa, u Mostar je donio zvukove s divljeg zapada, vidno oduševljeni publikom, i činjenicom što su tu, Lopez trio se potrudio publici na SC Kantarevac, pružiti sat vremena nezaboranog ritma.

Zadnja zvijezda večeri, srbijanski bend 'Partibrejkersi' su 'žarili i palili' binom. Publika je doslovno postala 'hipnotisana gomila', te je jednoglasno i neumorno plesom i pjesmom pratila ritmove, ovog famoznog benda.

"Svirka je bila super, atmosfera užarena, a publika fenomenalna", rekao nam je Cane, vokal benda.

Vrhunske svirke i dobra glazba, karakterizirali su Mostar posljednje tri noći, a dobra organizacija festivala, zaslužila je i dobila, sve pohvale publike i umjetnika.

Nesuglasnost Grada Mostara i mostarske policije izazvali ogorčenje

Jedna i jedina sramotna činjenica, što se ovog festivala tiče, je ta da su nesuglasnost mostarske policije i grada Mostara, prekinuli svirku famozne 'Yu Grupe', drugu večer, te skratili program treću večer. Glazbenici su radi toga bili primorani 'natiskati' svoje nastupe u vrlo kratkom vremenu, te samim tim publika je ostala uskraćena za vrhunska glazbena ostvarenja.

"Drugu večer je prekinut nastup 'Yu Grupe', napisana nam je kazna, iako smo imali potvrdu, koja je potpisana od gradonačelnika Ljube Bešlića, da koncert može trajati do 01:30 sati. Ova dozvola policiji očigledno ne vrijedi, te smo morali prekinuti koncert, a za večeras su nam dozvolili da sviramo samo do 01, radi čega smo maksimalno morali skratiti program, a koplja su se prelomila preko Urbana. Policija je oko 23 sata ponovno došla, te rekla kako nam ipak dozvoljavaju trajanje koncerta do 01:30. Naravno tada je već bilo kasno, jer sav je program pomjeren. Sramotno je da se glazbenici ovoga kalibra, radi nesuglasnosti grada i policije, moraju publici ispričavati, jer više ne mogu svirati“, rekli su za Bljesak.info iz organizacijskog odbora.

Festival koji u Mostar dovodi glazbenike iz cijeloga svijeta, te mnogobrojne turiste, kako iz BiH tako i iz regije, samim tim izdiže se kao kulturno dobro za grad. Nadamo se kako ova događanja neće obeshrabriti tim festivala, da iduću godinu dovedu eminentna glazbena imena, koja će u Mostar donijeti večeri nevjerojatnog bluesa i rocka.

Kopirati
Drag cursor here to close