Rezervirajte 5. kolovoz

U Međugorje stiže klapa koja je pet puta napunila Lisinski

"Šta mi ljube oćeš kazat", "Prsti zapleteni", "Jedina jubav moga života, "Fermaj me", "Lipo mi je tu"..., ali i brojni drugi hitovi odzvanjat će Međugorjem.
Kultura / Glazba | 29. 07. 2022. u 13:50 J. Pervan |Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Hercegovačka publika može očekivati klapu Rišpet u produkciji vrhunskih koncerata kao u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski ili Spaladium Areni", kazao je za Bljesak.info prvi tenor Klape Rišpet Ivo Amulić uoči koncerta u Herceg Etno selu u Međugorju zakazanog za 5. kolovoz.

"Šta mi ljube oćeš kazat", "Prsti zapleteni", "Jedina jubav moga života, "Fermaj me", "Lipo mi je tu"..., ali i brojni drugi hitovi odzvanjat će Međugorjem, a kako navodi Amulić, ljetna turneja zahvala je publici koja ih kroz desetljeće vjerno prati u njihovom radu i stvaranju.

Od rocka do klape

"To je najvažnija podrška u životu i radu umjetnika tj. glazbenika. Sve drugo nije važno", naglasio je Amulić.

Kako ističe, Klapa Rišpet se, kao i publika, uželjela nastupa, dobre zabave i emocija. Jedno je sigurno, dobre pjesme neće nedostajati jer kako tvrdi prvi tenor Klape Rišpet "dokle god bude publike bit će i naših pisama".

Svoju karijeru Amulić je započeo davno prije nastanka Klape Rišpet, a javnost ga pamti kao frontmana popularnog rock benda Tutti Frutti. Na pitanje što bi odgovorio da mu je prije 30 godina rekao da će biti član klape s osmijehom odgovara:

"Ne bih mu vjerovao", te nastavlja: "Ali, Klapa Rišpet puno je više od konvencionalne klape na koju su ljudi navikli te stvorili predrasude".

Na djelu 

Da Klapa Rišpet ruši ustaljene predrasude tvrdi i Pero Kozomara, autor nekih od najpopularnijih hrvatskih pjesama poput "Zora bila", "Samo me čvrsto stisni za ruku'', ''Prsti zapleteni'', ''Kada žene tulumare'', ''Dugo nije pala kiša'', ''Ne more mi bit''... Ipak, Kozomara na pohvale skromno odgovara:

"Godišnje uradim svega četiri pet pjesama i jako se trudim oko njih, a puno ih završi u smeću. Dosta vremena treba provesti na klaviru i u studiju. Nadam se da će i u budućnosti biti još puno dobrih pjesama".

Što to čini Klapu Rišpet posebnom te kako je pet puta napunila Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, ali i zašto njihov koncert nosi naslov 'najprodavanijeg klapskog događaja u Spaladium Areni' Hercegovci će imati priliku vidjeti i čuti u Međugorju.

Oni koji svoju kartu još nemaju uvijek mogu je kupiti OVDJE, ali i na recepciji Herceg Etno sela te na info pultu Mepas Mall-a jer ovakav glazbeni spektakl zasigurno ne žele propustiti. 

Kopirati
Drag cursor here to close