Fenomenalna fuzija

Glazbena poslastica iz Mostara: Tale Quale predstavio svoj prvi singl 'Vrati se'

Kultura / Glazba | 13. 12. 2016. u 08:49 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako postoje tek godinu dana, Tale Quale je očarao publiku diljem Mostara i Hercegovine, a upravo su predstavili svoj prvi singl 'Vrati se'.

''Pjesma je jedna od osam koje će naći na albumu "Stranac", koji će bend izdati krajem siječnja 2017. godine. Vjerojatno ćemo uraditi još jedan singl, a nastavljamo intenzivno s autorskim radom'', rekao je za Bljesak.info Mirza Alendar, član benda.

Podsjetimo, naziv Tale Quale znači tako kako jeste, a trenutnu formaciju benda čine Azra Aksoj vokal i klavijature, Andrea Perić koja svira gitaru i usnu harmoniku, a Mirza Alendar svira bubanj i cajon.

Azra Aksoj je vokal, te u pjesmi 'Vrati se' svira i klavijature, Andrea Perić, svira gitaru i usnu harmoniku, dok Mirza Alendar svira cajon i def. Atilla Aksoj u pjesmi je zasvirao bass, harmoniku, marimbu, a tekst za pjesmu pisala je Azra Aksoj.

Pjesmu je u studiju Baraka snimio Atilla Aksoj, u srpnju 2016. godine, a miks i mastering radio je Baraka studio. Producent je Atilla Aksoj, snimatelj Miki Olabarri Powell, dok je montažu radio Nikola Galić, izdavač pjesme i videa je Art kuća, 2017., navedeno je u opisu pjesme.

''Mnogo smo uložili u stvaranje ove pjesme, aranžmana i malo je falilo da kolabiramo pod mostarskim ćelopekom snimajući video... Zato uživajte maksimalno!'', poručio je Mirza.

Inače, Tale Quale nam je u ranijem intervjuu otkrio kako se u želji za glazbenim progresom, ne definiraju u egzaktnom žanru. A kroz obrade alternativnih pop, soul, jazz i r'nb hitova stvorili su jedinstven stil u kreiranju autorskih pjesama, a svoje autorske pjesme i rad postupno prezentiraju publici.

Inače, tekstovi pjesama su različite tematike, a većinom govore o problemima i stvarima s kojima se susrećemo u današnjem svijetu.

''Pjesme govore o stvarima kao što su strah, bivša poznanstva, obraćanje sebi, djetinjstvo, razmišljanje ljudi u današnjem vremenu...'', rekli su nam ranije članovi ovog benda.

Ovu nevjerojatnu glazbenu fuziju publika u Mostaru može čuti i vidjeti u utorak 13.12. u zimskom gradu Adventa u Mostaru, te 16.12. u Duradžiku.

Kopirati
Drag cursor here to close