Odlazak velikana

Emotivan oproštaj od Massima: Govori, suze i glazba

Pri završetku komemoracije, činilo se kako pljesku neće biti kraja, a HNK je ostao ispunjen uplakanim Massimovim prijateljima.
Kultura / Glazba | 30. 12. 2022. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od Massima Savića, nedavno preminulog glazbenog umjetnika kojega će se pamtiti po pjesmama, jedinstvenom vokalu, uglađenom stilu i simpatičnosti, u petak su se na komemoraciji u zagrebačkom HNK uz suze i aplauz oprostili njegovi prijatelji, kolege i obitelj.

Komemoracija je započela uz zvukove njegovog velikog hita "Stranac u noći", a okupljeno društvo u zagrebačkom HNK u potpunoj je tišini došla odati počast umjetniku, pjevaču, suprugu, ocu, kolegi i prijatelju.

Otvorila pjesma "Da mogu" 

Svi oni u nevjerici su iz publike gledali prema pozornici, u Maksovu, kako su ga zvali, crno-bijelu fotografiju, prenosi Jutarnji.hr

Među ostalima, od legendarnog Massima došli su se oprostiti Marija Nemčić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, Hrvoje Hegedušić, estradne kolege poput Vanne i Marka Tolje, Zorana Predina te Huseina Hasanefendića - Husa, Sanje Doležal i Vladimira Kočiša Zeca, Alke Vuice i brojnih drugih.

Foto: Igor Soban/ Pixsell / Emotivan oproštaj od Massima

Također, u predvorju HNK je postavljena i "knjiga sjećanja" u koju se mogu upisati svi koju to budu željeli.

Komemoraciju su uvodnom pjesmom otvorili Elvis Stanić, Henry Radanović i Ivo Popeskić, a potom je uslijedila i izvedba pjesme "Da mogu".

Govore su održali Boris Horvat, njegov veliki prijatelj i direktor Aquarius Recordsa, a potom u ime benda, violinist Bruno Urlić. Pridružio im se i Predrag Martinjak Peggy, autor nekih Massimovih pjesama, a okupljenima su se obratili i glazbenici s kojima je posljednje surađivao, odnosno, Aljoša Šerić i Ivan Dečak.

Zatvorila pjesma "Krug u žitu" 

Pjesma s kojom su zatvorili komemoraciju bila je "Krug u žitu". Spomenutu pjesmu je započeo bend, a nakon izvedbe benda se putem video zida pjesma nastavila, ali uz Massimov vokal s njegovog posljednjeg nastupa iz zagrebačke Arene.

Pri završetku komemoracije, činilo se kako pljesku neće biti kraja, a HNK je ostao ispunjen uplakanim Massimovim prijateljima.

Foto: Igor Soban/ Pixsell / Emotivan oproštaj od Massima

Ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, gdje je Massimo imao neke od svojih najboljih koncerata, do 31. prosinca se i dalje mogu paliti svijeće i polagati vijenci u spomen na njega, javlja Hina.

Massimo Savić preminuo je prošli tjedan u 61. godini nakon kratke i teške bolesti u Zagrebu, a posljednji ispraćaj bit će u utorak 3. siječnja u 11 sati na Gradskom groblju Zadar.

Kopirati
Drag cursor here to close