Kautrock bend

Embryo u Abrašu

Na beskrajnim turnejama učili su svirati nove instrumente i usvajali muziku.
Kultura / Glazba | 27. 07. 2022. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najpoznatijih krautrock bandova – Embryo nastupa 30.07. u Abraševiću!

Osim što ih krasi epitet pripadanja krautrock sceni Njemačke, zajedno sa imenima kao što su Kraftwerk, Can, Faust, Amon dull i ostali – Embryo su od samog početka istraživali tradicionalnu izvornu glazbu. Puno prije suvremene etno i world music scene, Embryo je putovao po Maroccu, Afghanistanu, Indiji i mnogim drugim mjestima.

Na beskrajnim turnejama učili su svirati nove instrumente i usvajali glazbu. Tako je nastao jedinstveni stil rock fusion-jazza kojim je bio inspiriran i veliki Miles Davis.

Band je osnovao Christian Burchard 1969. u Njemačkoj. Jedan od najoriginalnijih i najinovativnijih Krautrock bendova, Embryo spaja tradicionalnu glazbu s vlastitim jazzy space rock stilom.

Svirali su s velikim jazz pijanistom Malom Waldronom, saksofonistom Charliejem Marianom, svjetskim zvijezdama kao što su Trilok Gurtu, Fela Kuti i mnogi drugi. Od 2016. kći Christiana Burcharda- Marja, rođena 1985., koja je odrasla s bendom, vodi Embryo.

Ona donosi novu energiju s istim duhom. Jazz, rock, etno melodije, ritmovi i improvizacije stapaju se u novi, originalan zvuk. Zvuk čiste glazbe. S novom generacijom Embryo nastavlja teći dalje i dalje - stvarajući i prisjećajući se s velikim poštovanjem starih melodija i majstora cijeloga svijeta bez gubljenja vlastitog stila.

Velikan suvremenog hip hopa, Madlib objavio je njihov novi album Auf Auf za vlastitu izdavačku kuću.

Kopirati
Drag cursor here to close