Dubioza kolektiv

Dubioza kolektiv i Rock School: U Mostaru se Nova godina slavila dan ranije

Kultura / Glazba | 31. 12. 2015. u 04:30 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jak vjetar, koji je cijeli dan puhao u Mostaru brzinom i do 60 km/h, i temperatura od minus 6 stupnjeva, povremeno su prijetili da dovedu u pitanje održavanje velikog koncerta Rock škole na stadionu Kantarevac.

No, buru su svojim izlaskom na scenu utišali i publiku zagrijali Dubioza kolektiv i bendovi iz Mostar Rock Schoole. Ono što se svakako nije utišalo bila je fenomenalna svirka i gromoglasna podrška publike na Kantarevcu.

U gradu na Neretvi već desetak godina nije bilo proslave Nove godine na otvorenom, no večerašnji koncert sasvim je dostojno ispunio tu prazninu, o čemu je svjedočila sjajna atmosfera na Kantarevcu. Dubioza kolektiv i bendovi iz Rock škole Mostar, pobrinuli su se da novogodišnje slavlje u Mostar stigne dan ranije.

Ni jak vjetar koji je cijelog dana „rezao kroz kosti“ i temperatura od minus 6 stupnjeva nisu spriječili mostarsku publika da ispuni stadion Kantarevac. Za svoju upornost i strpljenje nagrađeni su sjajnim koncertom.

Prvo su ih odličnim nastupima zabavili mladi bendovi Mostar Rock Schoole, a onda je na scenu izašla Dubioza kolektiv, ''otpuhala vjetar'' i izazvala jednu drugu buru – buru oduševljenja. Kantarevac se večeras ''talasao'' od pokreta publike, koja se neprestanim plesom i skakanjem uspjela izboriti sa niskom temperaturom.

Od trenutka kada je Dubioza izašla na binu bilo je jasno da će ovo biti večer prepuna euforije: već prvi taktovi ekipe u crno-žutim dresovima bacili su publiku u delirij. Svakako da je svemu doprinijela i činjenica da je ovo bio prvi nastup Dubioze u Mostaru u posljednjih nekoliko godina, te jedini u BiH ove godine.

Prije pet godina na ovom istom stadionu publika je cijelo vrijeme pjevala uglas s njima, a večerašnji koncert kao da se samo nastavio na tu srpanjsku večer 2010. godine.

U velikom finalu koncerta, Dubiozi su se na sceni pridružili mladi glazbenici Rock škole kako bi svi zajedno izveli Dubiozin hit ''Kokuz'', na oduševljenje gledatelja. Na bini je u jednom trenutku bilo preko 20 glazbenika, no izdržala je, jednako kao što je izdržala i jake nalete vjetra prije i tijekom koncerta. Završna scena za pamćenje, sa večeri za pamćenje.

Treba napomenuti da je osnovni cilj koncerta bila promocija Mostar Rock School i unapređenje njenog rada: naime, prihod je namijenjen opremanju vlastitog studija škole.

Inicijalna krila projektu dao je Red Bull, a potom se u cijelu priču uključila Dubioza kolektiv na poziv svog bivšeg člana Orhana Masle Ohe, današnjeg voditelja Mostar Rock School.

Kopirati
Drag cursor here to close