Jugoprolog

Divanhana sudjelovala na prestižnom Ledničko – Valtičkom glazbenom festivalu u Češkoj

S obzirom na velik interes lokalne publike i medija, Divanhana je nastupila u dva grada i to Hlohovcu i Charvatskoj Novoj Vesi.
Kultura / Glazba | 29. 08. 2022. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački sastav Divanhana tijekom vikenda zabilježila je vrlo uspješan nastup na LedničkoValtičkom festivalu.

Riječ je o eminentnom glazbenom festivalu s višegodišnjom tradicijom, gdje su nastupili neki od najcjenjenijih umjetnika iz svijeta klasične, suvremene glazbe, te world music scene.

Ove godine fokus festivala usmjeren je između ostalog i na balkansku glazbu, gdje je u okviru programa Jugoprolog nastupala i naša Divanhana.

S obzirom na velik interes lokalne publike i medija, Divanhana je nastupila u dva grada i to Hlohovcu i Charvatskoj Novoj Vesi. Tako su posjetioci festivala mogli da uživaju u bezvremenskim pjesmama i melodijama iz naše tradicije, na otvorenim scenama pod zvjezdanim nebom.

Kako to često imaju običaj, članovi ovog popularnog benda su iskoristili priliku da sve poštovaoce njihovog rada počaste s još jednom live izvedbom. Ovog puta odabrali su jednu od najljepših balada s naših prostora, Šantićevu Eminu. U magičnom ambijentu Ledničkog dvorca, UNESCO-om zaštićenom historijskom zdanju Južno Moravske regije, izgrađenom u 13 stoljeću, u hladovini stogodišnjih stabala odjekivali su stihovi "Sinoć kad se vraćah iz topla hamama..."



Važno je istaknuti da je jedan od pokrovitelja ovogodišnjeg festivala bilo i Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici, na čelu s uvaženom veleposlanicom artinom Mlinarević, s kojom Divanhana gaji višegodišnje poštovanje i suradnju.

Divanhana nastavlja svoju koncertnu turneju Zavrzlama Tour gdje najavljuju koncerte u Bosni i Hercegovini, Španjolskoj, Turskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj. Za više informacija o koncertima i aktivnostima benda možete posjetiti službenu stranicu www.divanhana.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close