Kakav gušt

Dio Splita stiže u Mostar

Koncert je dio manifestacije obilježavanja obljetnice obnove Staroga mosta i upisa Mostara na popis UNESCO-a.
Kultura / Glazba | 23. 06. 2021. u 18:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska glazba Mostar 1. srpnja održat će svoj rođendanski koncert pod nazivom Split u Mostaru.

Ovaj će koncert, također, biti dio manifestacije obilježavanja obljetnice obnove Staroga mosta i upisa Mostara na popis UNESCO-a.

Na koncertu će se izvoditi djela splitskih pjevača i kantautora: Olivera Dragojevića, Zlatana Stipišića Gibonnia i Dine Dvornika.

Aranžmane za djela potpisuje dirigent koncert maestro Damir Bunoza. Kao solisti će nastupiti Josip Aničić (vokal) i Ante Šunjić (saksofon), a gost koncerta bit će Mostar Big Band.

"Trudimo se biti aktivni tijekom cijele godine i organizirati što više koncerata. Drago nam je da su isti iznimno posjećeni i da se uvijek traži mjesto više. Posebno želimo zahvaliti Gradu Mostaru koji je prepoznao naš potencijal i odlučio nas postaviti kao dio programa obilježavanja obljetnice obnove Starog mosta", kazao je tajnik Hrvatske glazbe Mostar Darko Šunjić.

Dirigent Damir Bunoza naglasio je kako će s njima na koncertu nastupiti i članovi Deja Vu banda kao i članovi HKUD Seljačka sloga Trebižat.

"Vrlo je lijepo raditi s Hrvatskom glazbom Mostar, to su sve mladi akademski građani koji svojim angažmanom u Glazbi pomažu Gradu i lokalnoj zajednici. Uvijek se radujem suradnji s njima pa tako i ovome koncertu na kojem ćemo na kratko donijeti dio Splita u Mostar. Moram naglasiti da je ovo projekt u kojem sudjeluju isključivo domaći glazbenici i koncert kojim ponovno pokazujemo kako se može puno toga napraviti s domaćim snagama. Kao dokaz tomu govori i podrška koju imamo od domaćih glazbenika iz Trebižata i Mostara", istaknuo je Bunoza. 

Hrvatska glazba Mostar nastala je 1889. godine i unatoč brojnim nedaćama i problemima uspješno okuplja više od trideset mladih ljudi koji zajedno pridonose održavanju i razvijanju kulture u Gradu Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close