Abrašević

Darkwood dub će održati koncert u Mostaru

Kultura / Glazba | 21. 03. 2016. u 12:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 27.3. u OKC 'Abrašević', s početkom u 22 sata beogradski benad 'Darkwood Dub' održat će koncert u OKC Abrašević u Mostaru. Karte u pretprodaji možgu se kupiti u OKC 'Abrašević', po cijeni od 10 KM dok će cijena karte na dan koncerta iznositi 12 KM.

'Darkwood Dub' je anomalija u sustavu ili greška u matrixu na glazbenom Ex-Yu prostoru. Prkose pravilima i žanrovima, spajaju nespojivo, izmišljaju trendove i prihvataju sve izazove. Grupa je dobila ime po šumi u kojoj je živio Zagor, a osnovana je krajem 1988. godine. Bend je do sada objavio osam albuma i sa svakim novim izdanjem su sve više rušili stereotipe o reggae-u, dubu, elektronskoj glazbi i rock 'n' rollu.

'Darkwood Dub' je danas, bez dvojbe, najozbiljnije 'malo glazbeno poduzeće' Srbije. Nema praktično nijednog drugog domaćeg sastava koji je u posljednjih 15-16 godina uspio održati (diskografski i koncertni) kontinuitet, da se neprestano mijenja u skladu s vremenom i da pritom ne odstupa od zacrtanih vrijednosnih kriterijuma.

Rijetko cinični, ali uvijek subverzivni i inteligentni, oni su bend koji pokazuje hrabrost da istražuje, iskorači u novo, nikad se ne zadovoljavajući sigurnim i lakim rješenjima. Svaka njihova ploča je novo putovanje koje se iščekuje bez nestrpljenja, jer se uvijek pojavljuje u pravom trenutku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close