Za razliku od prije

Damir Imamović: Danas pjevač sevdalinki mora imati dodatno obrazovanje

Kultura / Glazba | 28. 03. 2014. u 21:51 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gostujući u emisiji BHRT-a „Ovo je moja zemlja“, pjevač sevdalinki Damir Imamović, unuk bh. interpretatora sevdalinke Zaima Imamovića i sin Nedžada Imamovića istaknuo je činjenicu da danas pjevači sevdalinki, za razliku od starih vremena, moraju imati dodatno obrazovanje da bi mogli objasniti o kakvom kulturološkom fenomenu se zapravo radi.

''Studirajući filozofiju otvorilo mi se puno prostora koji je važan za razumijevanje glazbe. Danas je puno pjevača kojima fali samo jedna karika, i tu nastaje problem'', kazao je Imamović.

Kao sretnu okolnost u svom životu naveo je odrastanje uz Zaima i Nedžada i sve njihove prijatelje koji su se bavili glazbom, na osnovu čega je, kaže, dobio dodatno obrazovanje čula.

Tako su životu Imamovića bile najznačajnije osamdesete, jer je s dedom Zaimom i bakom Fadilom provodio čitavo ljeto u Počitelju, gdje su imali vikendicu.

Nažalost, kaže Imamović, "od Zaima nisam pokupio sve ono što je on znao o glazbi".

''Masa je drugih detalja koje sam naučio od njega i koji su mi pomogli u životu, ali i u glazbenoj karijeri. Prije nekog vremena snimao sam jednu pjesmu koju je pjevala Nada Mamula. Reakcije mnogih su bile uglavnom kako najviše vole kad pjevam Zaimove pjesme. Uglavnom bi rekli: "Kako divno pjevaš - isto Zaim!" Takva reakcija je za očekivati jer sam Zaimov unuk. Otpjevao sam nekoliko pjesmama koje je Zaim pjevao, ali nikada nisam snimio nijednu Zaimovu pjesmu'', kazao je pjevač sevdalinki Damir Imamović.

Kopirati
Drag cursor here to close