Brit Floyd

Damian Darlington: Nadamo se da nam se u BiH radujete koliko se mi radujemo Vama!

Kultura / Glazba | 29. 10. 2012. u 08:45 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Damiana Darlingtona, glazbenog producenta Brit Floyda smo telefonski zatekli u Luksemburgu za vrijeme tonske probe pred koncert u tom gradu. U kratkoj izjavi nam je poručio da se izrazito raduju dolasku u našu zemlju, posebno zbog velikog broja fanova Pink Floyda iz naše zemlje koji im putem društvenih mreža ostavljaju poruke dobrodošlice, te da će svi koji dođu na koncerte uživati u trosatnom audiovizualnom spektaklu posvećenom najvećem bendu svih vremena.

Kao što je poznato Brit Floyd će nastupiti 3. studenog u sarajevskoj Zetri i 6. studenog u dvorani Borik u Banja Luci, a njihova savršena izvedba pjesama, te scenografija koju dovoze sa sobom im je osigurala epitet najboljeg Pink Floyd tribut showa na svijetu s kojim su, samo u ovoj godini, u okviru turneje A foot in the door oduševili publiku u stotinu svjetskih gradova.

S obzirom na tehnički aspekt koncerata i produkcijski izazov koji dolazi za ovako velikim koncertima pitali smo organizatore o njihovim tehničkim zahtjevima. Iz agencije Art Zone su nam poručili kako se radi o vrlo profesionalnoj ekipi koja ništa na svojim koncertima ne prepušta slučaju, te da pored 11 glazbenika dolazi još 28 tehničara i drugog pratećeg osoblja koji se brinu da svaki koncert bude savršen u svakom pogledu i kako bi svaki posjetitelj izašao iz dvorane potpuno zadovoljan. „Sa sobom dovoze svu opremu tako da svaki koncert ima iste parametre bilo da je u Liverpulu, Parizu, Beču ili u Sarajevu. To je jedna ozbiljna infrastruktura jer pored opreme sa sobom dovoze sve detalje od kojih ovisi koncert pa tako čak imaju i svog kuhara i ketering. Njihove turneje traju i po 100 dana u nizu tako da je to vrlo zahtjevno kako psiho-fizički tako i organizacijski, ali oni vole to što rade i svaki novi koncert im predstavlja novi užitak koji ih hrani snagom do slijedećeg koncerta. To je kao neki rocknroll perpetuumobile“ kaže nam Rajko Bogdanović iz Art Zone-a.

Zanimljivo je da su organizatori koncerata u regiji odlučili napraviti zajedničku web stranicu www.britfloyd-seetour.com na kojoj su informacije o koncertima a koliki interes vlada za ovim nastupima govori i da je zbog velike posjećenosti stranica u subotu pala.

Kopirati
Drag cursor here to close