Mini reunion

'Cal Jam': Bivši članovi Nirvane konačno zajedno svirali!

Neočekivani mini-comeback bio je prilika da ponovno, kao Nirvana, nastupe Dave Grohl na bubnjevima (sada Foo Fighters), Pat Smear (Foo Fighters, gitara) i Krist Novoselic (bas).
Kultura / Glazba | 09. 10. 2018. u 00:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni grunge rock band Nirvana, iako je prije 24 godine prestao s radom zbog iznenadne smrti Kurta Cobaina, nije prestajao biti zanimljivim, nego je, naprotiv, njihov kult vremenom rastao.

U trenutku kad se tomu više nitko nije nadao, dogodio se kratki, ali važan reunion preostalih članova Nirvane! Bilo je to proteklog vikenda na američkom „Cal Jam“ festivalu, u San Bernardinu, Kalifornija.

Neočekivani mini-comeback bio je prilika da ponovno, kao Nirvana, nastupe Dave Grohl na bubnjevima (sada Foo Fighters), Pat Smear (Foo Fighters, gitara) i Krist Novoselic (bas). Kao gosti, s njima su nastupili  Joan Jett, John McCauley (Deer Tick) i pjevačica The Distillersa, Brody Dalle.

Fanovi u San Bernardinu nisu ni slutili da bi mogli čuti prepoznatljivi koncertni zvuk Nirvane, a onda su ih nekadašnji članovi tog banda počastili sa šest pjesama - kratko, ali iznimno slatko zadovoljstvo.

Izveli su „Serve The Servants“ i „Scentless Apprentice“ (album „In Utero“, 1993.), potom „In Bloom“, „Breed“ i „Smells Like Teen Spirit“ („Nevermind“, 1991.), kao i „All Apologies“ (također „In Utero“).

Mnogi sljedbenici Nirvane koji su nekad i sami bili mladi kao članovi banda u vrijeme njihova najplodnijeg kreativnog perioda, mogli su se, sada 24 godine stariji, barem na trenutak, ponovno 'vratiti' u mladost.

Video: Nirvana Reunion Smells Like Teen Spirit Live at Cal Jam 2018

Zasluge za ovo iznenadno okupljanje Nirvane na rock koncertu ponajviše pripada Foo Fightersima, koji su bili glavni nositelji festivala „Cal Jam“.

Povijest bilježi kako su Grohl, Smear i Novoselic nakon smrti Kurta Cobaina još samo jednom zajednički nastupali. Bilo je to 2014. godine prigodom njihova prijema u Rock & Roll Hall of Fame.

Kurt Cobain oduzeo si je život 5. travnja 1994. godine u svojoj kući u Seattleu. Od tada pa sve do današnjih dana, ispričane su mnoge verzije uzroka i načina njegove smrti, ali u povijesti rock glazbe ostala je zapisana činjenica, kao jedina relevantna, da je scena izgubila jednog od najnadarenijih autora svih vremena.

Video: Nirvana Reunion _ Live at Caljam - 10/06/2018
Kopirati
Drag cursor here to close